2021 februari 16 De GGD, niet het Helderse gemeentebestuur, vond dat er een vaccinatielocatie in Den Helder moest komen

De GGD, niet het Helderse gemeentebestuur, vond dat er een vaccinatielocatie in Den Helder moest komen

Onze fractie heeft gisteren vragen gesteld tijdens het vragenkwartier
download onze vragen  ⤵️
Vragenkwartier 15 februari 2021 – RNN 4 februari jl- BBvDH&J
 
✅Zojuist in het NHD  ⤵️
De GGD, niet het Helderse gemeentebestuur, vond dat er een vaccinatielocatie in Den Helder moest komen

De vaccinatielocatie in het voormalige gemeentehuis van Den Helder gaat op 8 maart open.

Delano Weltevreden
DEN HELDER
De priklocatie in Den Helder komt er op verzoek van de GGD. Dat heeft wethouder Tjitske Biersteker de gemeenteraad verteld.

Biersteker antwoordde op vragen van Behoorlijk Bestuur. Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag vindt dat de GGD niet op tijd meerdere vaccinatielocaties in de regio heeft aangewezen. Zij wilde weten wanneer het Helderse college de GGD om een vaccinatielocatie heeft gevraagd. En of het college andere gemeentebesturen in de regio heeft gevraagd wat zij ervan vonden dat er alleen in Alkmaar een locatie was voor het toedienen van coronavaccins. BB vroeg zich ook af hoe het mogelijk is dat de priklocatie in Den Helder pas op 8 maart open gaat.

Kabinet
Volgens wethouder Biersteker is Alkmaar in eerste instantie door het kabinet aangewezen als priklocatie voor Noord-Holland Noord. ,,Vervolgens heeft de GGD gezegd dat er nog twee locaties komen in de Noordkop en in Westfriesland, op het moment dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn. De locatie in Middenmeer gaat op 20 februari open.’’
Begin februari werd bekend dat ook van hoogbejaarden die in een rolstoel zitten werd verwacht dat zij voor hun coronaprik naar Alkmaar reizen. Enkele dagen daarna maakte het gemeentebestuur bekend dat voor de doelgroep vervoer naar Alkmaar was geregeld. De GGD meldde vervolgens dat er een priklocatie komt in het voormalige stadhuis in Den Helder.

Die locatie komt er op verzoek van de GGD, zegt Biersteker. In overleg met de regiogemeenten en de GGD is daar groen licht voor gegeven. Vanaf 8 maart kunnen mensen die een oproep hebben gekregen terecht in het voormalige stadhuis. Voor 8 maart is gekozen omdat er dan voldoende vaccins beschikbaar zijn om het openen van een extra locatie te rechtvaardigen, zegt de wethouder.

Landelijk gevoerd
Texel is een ander verhaal. ,,Die discussie is landelijk gevoerd. Minister De Jonge heeft ingestemd met het advies van het RIVM om op Texel een mogelijkheid te realiseren voor het inenten van ouderen. Hij komt daarmee tegemoet aan de dringende wens van inwoners, huisartsen en het gemeentebestuur.’’
Fractievoorzitter Hamerslag vindt dat uit de beantwoording van de wethouder blijkt dat het Helderse gemeentebestuur ’niets te vertellen heeft’.

Dat de priklocatie in het voormalige gemeentehuis op 8 maart de deuren opent omdat er dan voldoende vaccins zijn, vindt zij ’een vaag antwoord’. ,,Als er niet genoeg vaccinaties zijn, zouden de ouderen ook niet worden opgeroepen om naar Alkmaar te gaan.’’

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootse partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER