2021 juli 28 Blijf doneren voor zeehond Bertus

Blijf doneren voor zeehond Bertus

Zojuist in het NHD ⤵️
Er moet een beeld komen voor zeehond Bertus. Maar de animo om geld te doneren is nog niet erg groot
Bertus heeft in de haven van Den Helder net een visje gekregen.
© archieffoto Greet Ham
Delano Weltevreden

DEN HELDER
Het schiet nog niet echt op met de inzamelingsactie voor een plaquette of beeld voor Bertus de zeehond. Dinsdagmiddag stond de teller op de crowdfundingspagina op 2295 euro terwijl het streefbedrag 15.000 euro is.
Bertus de zeehond was ruim twintig jaar een soort mascotte van de Helderse haven. Hij liet zich geregeld zien rond de visafslag en werd daar getrakteerd op visjes. De kegelrob is al maanden niet meer gezien. Het vermoeden is dat het dier is overleden.
Behoorlijk Bestuur vindt dat Bertus een standbeeld of plaquette verdient. Raadslid Mirjam Dijk van Behoorlijk Bestuur coördineert het initiatief namens haar fractie.
Vijf dagen
De crowdfunding is op 5 juli begonnen. Inmiddels zijn op de crowdfundingspagina 122 donaties binnengekomen. De laatste was van vijf dagen geleden: 5 euro. De hoogste donaties zijn honderd euro. Onder andere CDA, PvdA en Behoorlijk bestuur zelf hebben zo’n bedrag gedoneerd. Ook Taxi Den Helder van Marcel Karhof doneerde 100 euro. Individuele raads- en commissieleden van Behoorlijk Bestuur gaven ook geld. Commissielid Netty Kolsteeg van Behoorlijk Bestuur doneerde 100 euro, haar collega Sjoerd Oudijk en fractievoorzitter Sylvia Hamerslag droegen elk 50 euro bij. De meeste donaties komen van onbekende gevers die wat geld voor zo’n beeld over hebben. Soms 5 euro, een tientje of 30 euro. Sommigen vinden het niet nodig hun naam bij hun donatie te vermelden.
De gemeente Den Helder zelf geeft geen geld. Het college wil wel helpen zoeken naar een prominente plek voor het beeld of de plaquette.

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER