2021 november 14 De eerste 10 van de (concept)kandidatenlijst zijn bekend gemaakt

De eerste 10 van de (concept)kandidatenlijst zijn bekend gemaakt

Mooi artikel over ons op RegioNoordkop⤵️

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe partijkantoor van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp (BB) werden zaterdag ook de eerste namen voor de kandidatenlijst bekendgemaakt. Natuurlijk wordt de lijst aangevoerd door Sylvia Hamerslag en staan ook de huidige raadsleden Leo van Esdonk en Mirjam Dijk in de top 3, maar verderop staan toch best verrassende namen.

Verrassende namen op kandidatenlijst Behoorlijk Bestuur

Coalitie zo lokaal mogelijk, zonder CDA en VVD

Den Helder – Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe partijkantoor van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp (BB) werden zaterdag ook de eerste namen voor de kandidatenlijst bekendgemaakt. Natuurlijk wordt de lijst aangevoerd door Sylvia Hamerslag en staan ook de huidige raadsleden Leo van Esdonk en Mirjam Dijk in de top 3, maar verderop staan toch best verrassende namen.

Het kantoor in de Beatrixstraat was al enige tijd in gebruik, maar een feestelijke opening was er nog niet geweest. Die vond zaterdag plaats, klokslag 11.00 uur, met ballonnen, koffie, koek en flink wat belangstellenden. Onder hen ook Nieuwediepers die ooit voor andere partijen in de raad zaten, zoals Ed Schotman, Paul Koopman en Bernard Fritzsche. Teleurgesteld in hun vorige politieke onderkomens en vooral in hoe de politiek in Den Helder de laatste vele jaren werd bedreven, hopen ze nu met BB een nieuwe en mooie toekomst voor Den Helder tegemoet te gaan.

Bernard Fritzsche verricht de opening.

Fritzsche verrichtte de opening en benadrukte dat een naam als Behoorlijk Bestuur ook een hele verantwoordelijkheid met zich meebrengt. “Vriendjespolitiek en belangenverstrengeling mag je bij deze partij niet tegenkomen. Gebeurt dat toch, dan mogen mensen je er direct op aanspreken”, aldus de oud VVD-er, die namens die partij zelfs nog wethouder is geweest. Karhof zat ooit namens de Stadspartij in de raad, maar is bij de meeste mensen toch beter bekend als Sinterklaas en taxichauffeur. “Ik ben juni vorig jaar benaderd en in eerste instantie dacht ik, moet ik dat wel doen? Aan de andere kant; ik zie steeds vaker dingen misgaan en dus heb ik besloten dat ik me nog best vier jaar wil inzetten voor de stad. Mensen willen ook verandering, dat hoor je overal om je heen.”

Geen CDA en VVD
Hamerslag is op dit moment fractievoorzitter in de gemeenteraad en voor de komende verkiezingen de lijsttrekker. De partij denkt een goede uitslag te kunnen maken, over een zetel of acht wordt hardop gesproken en grappend wordt gesteld dat 15 of 16 (meerderheid) mogelijk moet zijn. Als het inderdaad lukt flink te scoren, dan zijn Hamerslag zelf en ook Van Esdonk namens de partij de eerste twee wethouderskandidaten. Een coalitie ziet Hamerslag het liefst “zo lokaal mogelijk, aangevuld met GroenLinks. Marije (Boessenkool, GL, red) is gewoon een prima raadslid waar goed zaken mee is te doen”, aldus Hamerslag. “Met die landelijke partij kunnen we best samenwerken.” Dromen doet Hamerslag ook: “ik droom van een coalitie zonder CDA en VVD, dat zou erg mooi zijn.”

Het kantoor in de Beatrixstraat is in elk geval elke zaterdag open en de partij hoopt hier geregeld in gesprek te kunnen met inwoners van Den Helder. Ook na de verkiezingen willen ze een dergelijke plek in stand houden, omdat, zoals Van Esdonk zegt, “we geen partij willen zijn die alleen in de aanloop naar verkiezingen naar mensen luisteren”. Of dat lukt is, zo benadrukt Hamerslag, afhankelijk van de verkiezingsuitslag. “Hoe meer zetels, des te groter de kans dat we zo’n huiskamer blijvend kunnen realiseren.”

Hieronder de eerste tien namen van de kandidatenlijst. Deze namen zijn zaterdag bekendgemaakt. Elders op de lijst, die nog formeel moet worden vastgesteld, staan namen als Daan Groot, Koos van Beveren, Roel Prins, Lex Duijvelshoff, Loes Vermeer, Richard Posthumus en de al genoemde Bernard Fritzsche.

1e 10 kandidaten
01 – Sylvia Hamerslag
02 – Leo van Esdonk
03 – Mirjam Dijk
04 – Michel Pastoor
05 – Marcel Karhof
06 – Sjoerd Oudijk
07 – Ron van Wamel
08 – Adriana Hoogendoorn
09 – Netty Kolsteeg
10 – Gerrit Kooij

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER