2022 juni 17 Van BB naar BBB? Helderse Mirjam Dijk sluit zich aan bij de club van Caroline van der Plas

Van BB naar BBB? Helderse Mirjam Dijk sluit zich aan bij de club van Caroline van der Plas

Vandaag in het NHD, BB & BBB⤵️
 
Van BB naar BBB? Helderse Mirjam Dijk sluit zich aan bij de club van Caroline van der Plas.
INTERVIEW ’Je hoeft geen boer te zijn om boerenverstand te hebben’
De geschiedenis van de visserij moeten we koesteren, maar het tegendeel is nu het geval

Hans Brandsma

Mirjam Dijk hoopt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op een prominente plek op de kandidatenlijst van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Den Helder Het Helderse raadslid van Behoorlijk Bestuur (BB) steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. „Ik heb mij begin dit jaar als lid aangemeld. Sinds de vorming van het nieuwe kabinet volg ik de politiek op de voet. Mijn hart ligt bij de oppositie omdat ik het gek vind dat politici die aftraden vanwege de toeslagenaffaire het toch weer voor het zeggen hebben.”

Frisse wind

Dijk raakte tijdens haar observaties onder de indruk van Caroline van der Plas, het gezicht van BBB. „Ze is vernieuwend en laat een frisse wind door Den Haag waaien waarbij ze de burger aan zet wil laten. Op mij komt ze sterk en netjes over en ze is heel duidelijk is over politiek in de achterkamertjes. Dat wil ze niet en dat is mij uit het hart gegrepen.”

Steun
Dijk stapte in Den Helder zelf over van de plaatselijke VVD naar Behoorlijk Bestuur en haar lidmaatschap bij BBB wordt door haar huidige partij ondersteund, ook al omdat er geen botsende belangen zijn. „Politiek is inmiddels een groot deel van mijn leven geworden en ik heb aangegeven dat ik tijdens de verkiezingen van de Provinciale Staten graag op de kieslijst sta. De reacties waren positief en ik heb al wat gesprekken gehad. Voor mij is het nu afwachten tot 1 juli, dan wordt de lijst bekend gemaakt.”
Binnen de provincie Noord-Holland wil Dijk zich buigen over verschillende hete hangijzers. „In ieder geval de visserij in plaatsen als Den Oever, Texel, IJmuiden, Volendam en natuurlijk Den Helder. De geschiedenis van de visserij moeten we koesteren, maar het tegendeel is nu het geval. Als het zo doorgaat zullen mijn kleinkinderen de vissersvloot alleen nog uit de geschiedenisboeken kennen. Dat wil ik voorkomen. Het is voor mij een schrikbeeld dat we over een paar jaar de vis uit Vietnam moeten exporteren omdat onze kotters niet meer de zee op varen.”
De 46-jarige Dijk wil zich ook over toekomst van de bollenkwekers en -telers bekommeren. „In de Noordkop zijn ze nog altijd rijk vertegenwoordigd en ik zoek ook vaak contact met ze. Ik verbaas mij er altijd over hoeveel ze al hebben gedaan aan verduurzaming. Ik ben vorige week bij de familie Langelaan in Julianadorp geweest, een familiebedrijf van drie broers. Ze hebben zonnecollectoren en proberen zo goed mogelijk aan de steeds strengere regels te voldoen. Door de nieuwe stikstofbepalingen moet je maar afwachten hoe hun toekomst er uit zal zien. Ik zou het doodzonde vinden als ze hun levenswerk daardoor niet voort zouden kunnen zetten.”

Een derde aandachtspunt voor Dijk is de zorg, vooral vanuit het Noordwest Ziekenhuis. „En dan heb ik het niet alleen over de ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar, maar vooral ook over de steunpunt in Schagen en op Texel. Ook op het platteland moeten de inwoners een diabetesverpleegster binnen handbereik hebben.”

Samenwerking
Dijk bestrijdt dat de BBB een protestbeweging is, een stempel dat de partij landelijk vaak krijgt. „Ze willen een beter Nederland via samenwerking en een goede dialoog door altijd te blijven praten, ook met tegenstanders. Alleen mag je je ogen niet sluiten voor zaken die spelen met bijvoorbeeld de boeren. Ze pikken het niet langer en dat zijn de boeren in Noord-Holland nog minder uitgesproken dan in de Achterhoek, waar ik vaak kom. Hun toekomst staat op het spel en dat kan ik volgen. je hoeft geen boer te zijn om boerenverstand te hebben.”
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER