2019 maart 11 Laden en lossen Binnenhaven/N250

Laden en lossen Binnenhaven/N250

Laden en lossen Binnenhaven/N250

Geen laden en lossen tijdens hoogseizoen tussen 11:00 en 17:00 uur. Voor bewoners en ondernemers aan de Binnenhaven/N250

Citaat NHD 09-03-2019
Het is een van de snelle oplossingen die de gemeente wil doorvoeren om de doorstroming van het verkeer op de Binnenhaven en de N250 te bevorderen. Probeer zoveel mogelijk geen pakjes te laten bezorgen op de vrijdag tussen elf en vijf uur en op de maandagen van negen tot een uur. Tijden, met name in het hoogseizoen, waarop er volop verkeer van en naar Texel gaat over die Binnenhaven. En een bezorgbusje dat binnen die tijden pakketjes af moet leveren, houdt alleen maar op.

Naar aanleiding van de berichtgeving in het Noord Hollands Dagblad heeft Behoorlijk Bestuur voor u de volgende vragen:

  • Bent u het met ons eens dat deze oproep hoogst opmerkelijk te noemen valt, en dat u daarmee bewoners aan deze wegen opzadelt met een probleem wat u zelf door de verhuizing van het stadhuis naar WO en daarmee het toenemen van verkeersdruk in de hand werkt?
  • Bent u zich bewust dat deze oproep c.q. maatregel schade claims van bewoners en ondernemers in de hand werkt?Doordat zij de gemeente  verantwoordelijk stellen voor deze overlast en mogelijk zelfs schade,  bij de verkoop hun woning/pand  in de toekomst en inkomstenderving.
  • Bent u bereidt om belanghebbende te  compenseren?
    Doordat het leef en woongenot langs deze route zal afnemen, wanneer ook bewoners bijvoorbeeld hun boodschappen op deze tijden niet meer kunnen uitladen c.q. goederen niet meer kunnen laten bezorgen.
  • Heeft u zich verdiept hoe u gaat ondervangen wanneer een bewoner of ondernemer op donderdag een grote order besteld en het bedrijf niet op zaterdag bezorgd, dat zij dan pas dinsdag de bestelling kunnen ontvangen?

Graag zien wij uw antwoorden onderbouwd tegemoet.

Namens fractie Behoorlijk Bestuur

S. Hamerslag

 

In het belang van de inwoners van Den Helder.

Voor Blogs van BB  klik HIER

 Voor Nieuws klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER

Onze speerpunten klik HIER