2023 mei 05 BB> Ombudspolitiek… DOEN wat NODIG is

BB> Ombudspolitiek… DOEN wat NODIG is

BB> Ombudspolitiek… DOEN wat NODIG is

Inspraak = zeggenschap, referenda bij grote beslissingen, wij hebben hart voor echte democratie en staan voor een gemeente waar de buurt bestuurt, vrijwilligers worden ondersteund en een dienstbare gemeente die service hoog in het vaandel heeft staan.
Bij alle beslissingen die in de gemeenteraad worden genomen, stellen wij ons de vraag ‘wat schiet de inwoners hier mee op?’
Wij zijn een partij die naar u luistert en staan inmiddels bekend om onze ´ombudspolitiek´ en hier zijn we trots op! Wij schamen ons niet om voor al uw zorgen in de bres te springen. Dit is onze kracht en wij zullen hier nooit mee stoppen.

Wij zijn géén politieke partij zoals de rest, maar een politieke beweging die gericht is op de inwoners van Den Helder, Julianadorp en Huisduinen. Ombudspolitiek dus het belang van de huidige inwoners voorop in alles wat wij doen!

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp staat voor het omvormen van de lokale democratie zoals wij dit decennialang kennen. Nog steeds gaat het in onze ogen te veel om coalitieafspraken en onderlinge belangen. De macht van het getal, dus meerderheid vs minderheid. Iedere burger en dus ook de politieke partij waar zij op gestemd hebben dient volgens ons gehoord te worden en mee te doen.

In plaats dat coalitieafspraken leidend zijn zou de inwoners van de gemeente centraal moeten staan. Dichter op de inwoners en in samenwerking met de inwoners. 

Ombudspolitiek

Algemeen en maatschappelijk belang in plaats van partij-politieke belang.
Ombudspolitiek houdt in dat er bottom-up politiek bedreven wordt: politiek waarbij de belangen van de bevolking leidend zijn. Van buiten naar binnen ipv binnen naar buiten, nog meer gaan halen ipv brengen. In onze ogen heeft dit te vaak als gevolg dat nieuw beleid zonder inspraak (draagvlak) door wordt gedrukt. Het draait bij Ombudspolitiek om oplossingsgericht denken en handelen, waarin de volksvertegenwoordigende rol centraal staat. 

Ombudspolitiek overstijgt het bekende links of rechts denken en is wars van de hokjes en etiketten zoals bij traditionele partijen het geval is. 

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp wil graag de vastgelopen lokale democratie hervormen. Dat willen wij doen door gebruik te maken van de kennis/inzichten/ideeën  en kunde van onze inwoners, door deze inwoners op tal van onderwerpen mee laten beslissen. Politici die er voor de mensen zijn in plaats van andersom, ons meldpunt is een goed voorbeeld van hoe wij daar invulling aan geven.

Onze raadsleden en steunfractie staan als het ware met hun voeten in de klei en midden in onze samenleving, want alleen dan voel en ervaar je wat er onder de inwoners leeft. 
Een discussie gaan we niet uit de weg, zelfs wanneer je het met elkaar op het eerste gezicht oneens denkt te zijn. De ervaring leert namelijk dat we het in de basis vaak eens zijn. Er is meer dat ons verbindt dan verdeelt en zonder wrijving is er geen glans.

Wij staan dan ook voor  o.a:

  1. Een dienstbare gemeente
  2. Een organisatie die service en mens gericht is
  3. Gebruik makend van volksraadpleging (referendum) en inwonersinspraak
  4. Niet de partij, maar algemeen en maatschappelijk belang staat voorop.
  5. Financiële verantwoord en gezonde gemeente
  6. Een politiek bestuur die oplossingsgericht  is, op basis van discussie/debat en gezond verstand
  7. Burgerspreekuren
  8. Inloopspreekuren, zijn wij ieder zaterdag voor u aanwezig, van 10.00 tot 13.00 uur
  9. Doe wat je zegt en zeg wat je doet!
  10. Doen wat Nodig is!

 

BB Den Helder & Julianadorp  is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER