2020 juli 04 Meerderheid vs Minderheid

Meerderheid vs Minderheid

Meerderheid vs Minderheid

Meerderheid vs Minderheid

Tegenwoordig is deze patstelling volop in het nieuws, bevolkingsgroepen lijken steeds meer gedefinieerd in huidskleur en achtergrond, gender, seksuele voorkeur en religie. Het is de kracht van bijvoorbeeld een democratie dat iedereen zich gehoord voelt, zeggenschap en inspraak heeft of dit tenminste zo ervaart.

De samenleving is vergelijkbaar met uw eigen gemeenteraad, uw volksvertegenwoordigers die door u gekozen zijn en waarvan u graag zou zien dat deze uw stem recht doen.

Op 95 % van de punten en argumenten die de minderheid (lees de oppositie) in uw gemeenteraad aandraagt volgt over het algemeen niet eens een discussie, zonder enig vorm van debat duwt de coalitie partijen hun zin door ten koste van de mening van de oppositie.
….Zonder debat..? ja u leest dit goed, zo werkt dat namelijk in uw gemeente, daar gaat het in uw gemeenteraad enkel om de macht van de meerderheid. Daar is geen ruimte voor de mening van de minderheid, dit vindt Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp een flinke tekortkoming van het gemeente bestuur wat er nu zit en een duidelijk teken aan de wand, zelfs al zou de meerderheid 70 % van de stemmen vertegenwoordigen, dan ligt de uitdaging voor die meerderheid (lees coalitie) juist in het feit….om ook de minderheid mee te laten tellen zodat deze zich in ieder geval gehoord voelt, immers ook uw stem telde mee tijdens de verkiezingen.

Het enige wat NIET bij meerderheid van stemmen te regelen valt, is het geweten

De coalitie die bij aanvang belofte deed om vooral veel te gaan samenwerken met de oppositie, blijkt bij de uitvoering van deze belofte te blijven steken bij enkel het voornemen daartoe. 

De betaler bepaalt!… In onze ogen is dat nog altijd u de inwoner van onze gemeente, Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp is nu halverwege deze regeerperiode nog steeds gedreven om voor uw rechten en stem op te komen.

 

uitgelichte afbeelding: tegelspreuken.nl

BB Den Helder & Julianadorp  is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

 Voor meer NIEUWS klik HIER

    Wie zijn wij? klik HIER