2020 mei 30 ❗Persbericht Behoorlijk Bestuur, visie BB vs BvDH & wethouder Wouters

❗Persbericht Behoorlijk Bestuur, visie BB vs BvDH & wethouder Wouters

❗Persbericht Behoorlijk Bestuur, visie BB vs BvDH & wethouder Wouters

❗Persbericht Behoorlijk Bestuur mbt de coalitie crisis

Den Helder, 30 mei 2020

Behoorlijk Bestuur heeft de crisis binnen het huidige college al enkele weken zien aankomen.
De ontstaande politieke crisis is in onze ogen niet ontstaan door de Seniorenpartij maar door het college van Burgemeester en Wethouders, die niet op de juiste wijze communiceren met de gehele gemeenteraad.

Ook heeft het college en enkele coalitiepartijen totaal geen oog meer voor wat er onder de bevolking speelt. De burger blijkt niet meer belangrijk, het gaat alleen nog maar om macht.

Fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder heeft in de media geventileerd dat Wethouder Michiel Wouters lid is van Behoorlijk Bestuur. Daarmee probeert hij Behoorlijk Bestuur aan zijn coalitie te linken. Hiervan nemen wij middels dit persbericht duidelijk afstand.

Michiel Wouters is lid zoals iedereen lid kan zijn van een politieke vereniging. Na de keuze van Dhr. Wouters om wethouder te worden voor Beter voor Den Helder, heeft hij zijn politieke carrière binnen Behoorlijk Bestuur voorgoed vaarwel gezegd.

Behoorlijk Bestuur laat zich zowel direct als indirect niet door Beter voor Den Helder gebruiken om wethouder Remco Duijnker aan te houden. Ook is Behoorlijk Bestuur niet van plan in deze coalitie te stappen en blijft tot dit college omvalt oppositiepartij.

Behoorlijk Bestuur zegt met dit persbericht dan ook het vertrouwen op in Wethouder Duijnker. Het gaat hierbij niet om de persoon, maar een wethouder die niet een politieke partij vertegenwoordigd is niet te handhaven.

Er valt met Behoorlijk Bestuur alleen te praten over coalitiedeelname als het gehele college valt en er volledig nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden. Dit betekend ook dat er dan gekeken moet worden naar een nieuwe wethouders ploeg. Michiel Wouters is daarbij geen wethouders kandidaat voor Behoorlijk Bestuur

Sylvia Hamerslag,
Fractievoorzitter Behoorlijk Bestuur

 

 

Uitgelichte afbeelding:duidelijkintekst.nl

In het belang van de inwoners van Den Helder & Julianadorp

 Voor meer NIEUWS klik HIER

    Wie zijn wij? klik HIER