2016 oktober 03 OVERMOOI Den Helder Impressie van 14 sept 2016 Michiel Wouters in beeld

OVERMOOI Den Helder Impressie van 14 sept 2016 Michiel Wouters in beeld

OVERMOOI Den Helder Impressie van 14 sept 2016 Michiel Wouters in beeld

OVERMOOI streek op woensdag 14 september neer in De Helderse Vallei in Den Helder. Onderwerp is Nieuw Den-Helder: ooit een achterstandswijk, nu volop in beweging om de leefbaarheid voor de bewoners te vergroten. Welke rol speelt ‘mooi’ hierin? En wat zijn de mogelijkheden om de sociale en fysieke omstandigheden te verbeteren in de werkelijkheid van economie, krimp, en beperkte middelen? Ga met ons mee op zoek! Wij nodigen u uit op de kaart om het gesprek aan te gaan samen met bewoners, de woningstichting, adviseurs, ondernemers, historici, ambtenaren en iedereen die Nieuw Den-Helder een warm hart toedraagt.

Waarnemen en waarderen

Alles stroomt, niets is blijvend, zei de Griekse filosoof Heraclitus. De uitspraak werd tijdens OVERMOOI in Loosdrecht aangehaald door architectuurhistoricus Irmgard van Koningsbruggen. Het tekent de boodschap van OVERMOOI: de leefomgeving verandert voortdurend en iedereen kan daaraan bijdragen. Met onze rondreis OVERMOOI zijn we kriskras door Noord-Holland gereisd en hebben we talloze mensen de vraag gesteld wat zij mooi, bijzonder, waardevol en waardevast vinden in hun eigen leefomgeving. Hoe je dat waarneemt en hoe je dat vervolgens kunt waarderen. Mensen hebben ontdekt hoeveel er valt te zien. En hoe meer je écht ziet, hoe meer je gaat waarderen, constateerde Dorine van Hoogstraten, strategisch beleidsadviseur van MOOI Noord-Holland, tevens tijdens OVERMOOI in Loosdrecht.

De oogst van OVERMOOI

De reis OVERMOOI mag dan zijn afgerond, de ontdekkingstocht naar ‘wat mensen mooi vinden’ gaat door. Met onze beide voeten in de samenleving willen we een bijdrage leveren aan de omgevingskwaliteit en hopen wij ook in de toekomst een brug te slaan tussen kennis, beleid en regelgeving en nieuwe initiatieven. OVERMOOI heeft een rijke oogst opgeleverd die we graag met u delen. In het nieuwe jaar zullen wij de resultaten op een beeldende manier aan u presenteren.

Deel uw mooiste plek in Noord-Holland

De collectie MOOI in Noord-Holland blijft geopend voor nieuwe inzendingen. Deze digitale beeldbank biedt een schat aan informatie voor bewoners, plannenmakers en beleidsmakers; voor u! Deel daarom uw mooiste plek in Noord-Holland via www.collectiemooi.nl