2017 augustus 17 BLOG:…Watertoren????

BLOG:…Watertoren????

BLOG:…Watertoren????

17 augustus 2017.
 
Het College komt met de mededeling dat de jarenlange soap rond renovatie en verkoop van de watertoren is opgelost. Maar wat is er gebeurt.
 
Het conflict liep met de aannemer die niet had geleverd wat was afgesproken en daarom ging de koop aan de potentiële eigenaar / bewoner niet door. Jarenlange juridisch procedures hebben veel geld gekost en om het falen van de respectievelijke colleges/wethouders in afgelopen jaren af te kopen had de gemeenteraad al €600.000,- gereserveerd.
 
Nu komt wethouder Kuipers triomfantelijk meedelen dat het is opgelost maar dat het de gemeente niet €600.000,- kost maar bijna €1 miljoen. Verder wordt de gemeenteraad alvast aangezegd dat het extra bedrag van € 372.000,- uit de begroting wordt betaald en dat de gemeenterad dat bij de tussenrapportage over de begroting moet goedkeuren. (overigens lijkt het er op dat we dit jaar sowieso al €4 miljoen tekort komen).
 
Wat is dit voor een oplossing:
BB vindt dat ons College, onze wethouders onze belangen niet goed behartigen. Oplossingen waarbij ruimhartig met geld wordt gestrooid zijn gemakkelijk.
 
BB vindt dat deze deal nog maar eens goed moet worden bekeken voordat we weer tonnen in een zwart gat stoppen terwijl wij toch al steeds meer geld tekort gaan komen. Er is in het recente verleden veel te veel geld besteed aan dure projecten als Kampanje en Willemsoord  etc. We kunnen dit soort “oplossingen” er niet bij hebben.
 
Afbeelding Stadsherstel Den Helder

In het belang van de burgers in Den Helder.
Een stem op Behoorlijk Bestuur is een Stem op de stad

Voor Blogs van BB  klik HIER

 Voor Nieuws klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER

Onze speerpunten klik HIER