2018 februari 04 Onze mening over Gratis Parkeren in de binnenstad

Onze mening over Gratis Parkeren in de binnenstad

Onze mening over Gratis Parkeren in de binnenstad

Veel inwoners van onze stad ondervinden toch enkele problemen bij het gratis parkeren in de binnenstad.Wij denken dat niet het vrij parkeren het probleem is maar de uitvoering.

Citaat van een inwoner van onze stad:

Het gratis parkeren in de binnenstad is een ramp als je snel even een boodschap wil doen. Alles staat de hele dag vol geparkeerd met langparkeerders die slechts 1x per dag hun blauwe kaart hoeven bij te stellen. Vanuit de Schooten kan ik beter naar Julianadorp of zelfs Schagen rijden, dat scheelt zoektijd naar een parkeerplek en scheelt een hoop ergernis. De winkeliers en hun personeel die hun auto de hele dag op een parkeerplek laten staan moeten maar een andere oplossing vinden. Dit gratis parkeren werkt echt averechts. Vroeger ging ik nooit naar Schagen of Julianadorp maar nu wel.

BB is voor het handhaven van parkeren zonder kosten in de binnenstad. Daarvoor zijn een tweetal belangrijke argumenten.
  • Ten eerste is het niet eerlijk dat bij alle winkelgebieden het parkeren vrij is en in de “centrum” niet. Dat schept in feite oneerlijke concurrentie. Dit was een terechte klacht van de winkeliers
  • Ten tweede veroorzaakte het betaald parkeren ook veel en uitdijende parkeeroverlast in de straten rond het centrum. Daardoor moest het betaald parkeren steeds verder uitgebreid worden terwijl de bewoners daar dan weer vergunningen moesten aanvragen. De bureaucratische voorzieningen worden en werden steeds uitgebreider en kostbaarder (ook voor de bewoners zelf).
 
Dat de uitvoering/regulering nu weer fout is gegaan is ook illustratief voor Den Helder en moet volgens BB ook snel worden gecorrigeerd.
  • 5 uur blauwe zone is voor winkelactiviteiten te veel. In alle vergelijkbare steden/gebieden is dat 3 uur en als het erg druk is 2 uur (zie bijv het centrum van Schagen). Voorts dient handhaving ook van de eis dat de auto moet zijn verplaatst en niet alleen de blauwe schijf vooruit geschoven intensief te zijn.
  • Tegelijkertijd is met alle bouw en sloopactiviteiten ook het aantal parkeerplaatsen in het centrum sterk teruggelopen (dit wordt door de gemeente ontkent maar is wel degelijk aan de orde). Tot onze ergernis wordt in het centrum de afgesproken parkeernorm in feite met voeten getreden. Alle nieuw te bouwen huizen en appartementen rechtvaardigen ook een behoorlijke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen (bewoners moeten ook kunnen parkeren) maar daar is de ruimte dan weer niet voor en dus wordt de parkeernorm voor nieuwbouw niet gehandhaafd.
  • Tot slot is Behoorlijk Bestuur van mening dat het winkelpersoneel in overleg met de winkeliersverenigingen moet worden ontmoedigd om de parkeerplaatsen de hele dag te bezetten.

WIJ staan voor UW belangen
een betere toekomst voor Den Helder & JULIANADORP begint
bij een behoorlijk bestuur

In het belang van de inwoners van Den Helder & Julianadorp

 Voor Nieuws klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER