2019 juli 30 Urinoirs, dranghekken op Willemsoord

Urinoirs, dranghekken op Willemsoord

Urinoirs, dranghekken op Willemsoord

Urinoirs, dranghekken en parasols met reclame van een biermerk. Volgens Behoorlijk Bestuur overtreedt de nieuwe horeca op Willemsoord de regels van het bestemmingsplan
Lees onze schriftelijke vragen hier:Schriftelijke Vragen Behoorlijk Bestuur omtrent openbare ruimte Willemsoord conform art. 36 Reglement van Orde.

 

 

Urinoirs, dranghekken en parasols met reclame van Heineken mogen volgens het bestemmingsplan niet, zegt Behoorlijk Bestuur.

NHD Delano Weltevreden
DEN HELDER
De gemeente moet optreden tegen horecazaken op Willemsoord die op hun terrassen regels van het bestemmingsplan overtreden.

Dat vraagt de fractie van Behoorlijk Bestuur in een brief aan burgemeester en wethouders. Het gaat om de terrassen voor de horecazaken die onlangs vanuit de Koningstraat naar de voormalige marinewerf zijn verhuisd.

Afschermingen
Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag verwijst naar het bestemmingsplan Willemsoord 2012. Daarin staat onder andere dat afschermingen tegen zon en wind, meubilair, verlichting en verwarming tijdelijk zijn en worden opgeslagen tijdens sluitingsuren. Ook moet de openbare ruimte vrij zijn van obstakels als hekken. Op parasols mogen geen merknamen van sponsors zichtbaar zijn.

Verrommeling
Dat gebeurt allemaal wel op de betreffende terrassen, zegt Hamerslag in haar brief aan het college. Zij noemt het ’de verrommeling’ van Willemsoord: ,,Wij hebben geconstateerd dat bij pizzeria Costa Smeralda en Odeklonje permanent dranghekken staan met daarachter stapels stoelen die zijn bedoeld voor een terras. Er staan ook permanent urinoirs, terwijl die er volgens het bestemmingsplan niet mogen staan. We zijn ook parasols tegengekomen waarop in grote letters Heineken staat. Dat mag volgens het bestemmingsplan allemaal niet. Wij willen weten of het college bereid is op te treden tegen deze overtredingen.’’ Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord BV kent de vragen van BB, maar wil daar geen commentaar op geven: ,,Eerst even met de gemeente praten. Dat doen we donderdagmiddag.’’

Pizzeria Costa Smeralda verhuisde onlangs samen met Odeklonje, Bar Bonaire en Pimpandoer naar Willemsoord. Carlo Assorgia, eigenaar van Costa Smeralda, zegt dat de huidige terrassen provisorisch zijn: ,,Dit is uit nood geboren. Niet alles kon tegelijkertijd worden opgeleverd. Wat er nu staat is tijdelijk, voor het overbruggen van de periode tot we de definitieve terrassen hebben. Volgend jaar zomer staan die er. Het worden mooie terrassen met een vloer en een overkapping die open en dicht kan

In het belang van de inwoners van Den Helder

 Voor meer NIEUWS klik HIER

         Wie zijn wij? klik HIER