2024 mei 29 Video, Woordvoering: visie Dierenwelzijn

Video, Woordvoering: visie Dierenwelzijn

Video, Woordvoering: visie Dierenwelzijn

Afgelopen maandag 27mei hield ons commissielid Netty Kolsteeg woordvoering over visie Dierenwelzijn.
Dit was weer een opmerkelijke vergadering. Wat aan de hand van de visie naar voren kwam, opgemerkt door verschillende partijen, was een gebrek aan ambitie en ik moet zeggen dat, zeker na het lezen van de antwoorden op de technische vragen van andere partijen, ik het hier mee eens ben. Er werden een heleboel vragen gesteld en er waren pittige woordvoeringen maar uiteindelijk werden de vragen niet beantwoord omdat, na een schorsing van 10 minuten, de wethouder voorstelde om dit visiedocument terug te trekken en er mee aan de slag te gaan, hier konden alle commissieleden zich in vinden. Er zijn zoveel losse eindjes dat de wethouder stelde dat er inderdaad nog genoeg werk aan de winkel was zeker ook op het gebied van ambitie. Het houdt wel in dat onze vragen niet zijn beantwoord, echter de wethouder zei dat ik deze vragen schriftelijk kon indienen, wat ik vandaag ook ga doen.

Vragen:
Er wordt gesproken over een aanwijsbeleid losloopgebieden, is het hondenbeleid reeds definitief vastgesteld en zijn er al omheinde speelterreinen voor honden gerealiseerd?
Veiligheid voor onze dieren wordt als belangrijk gezien, echter onze mooie wilde vogels worden aan mootjes gehakt door de windmolens, ook wel gehaktmolens genoemd. De prachtige jonge gier die hier rondvloog is in tweeën gehakt door een windmolen. Wij zouden graag zien dat de gemeente hier wat mee doet, zoals de wieken van een kleur voorzien of verlichting aanbrengen. Ook insecten vliegen zich te pletter tegen deze ondingen.
De gemeente doet al jaren niets meer aan de bestrijding van de zgn. plaagdieren, terwijl dit wel genoemd staat. Voor welke plaagdieren kan de burger heden ten dage bellen naar de gemeente en wordt dan geholpen? Op welke manier gebeurt dat?

Hoe zit dat met de kadaverdienst voor gezelschapsdieren, over welke dieren praten we dan? Aangezien de eigenaar van een gezelschapsdier zelf verantwoordelijk is voor de afvoer van zijn overleden dier en de daaraan verbonden kosten.
Wat gebeurt er uiteindelijk met de door de gemeente verzamelde kadavers?
Wij zijn zeer benieuw naar het antwoord aangezien de plaagdierenbestrijding en de kadaverdienst staan opgenomen in het budget van 99.000
Tot zover

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER