2019 augustus 23 Gemeenteraad is het niet eens over bespreking kwestie DHS

Gemeenteraad is het niet eens over bespreking kwestie DHS

Gemeenteraad is het niet eens over bespreking kwestie DHS

De antwoorden die Behoorlijk Bestuur vanuit het college doorgaans op schriftelijke vragen krijgt zijn veelal te vaag en onvolledig, wat dan uiteraard weer vragen op roept. Behoorlijk Bestuur had graag de gemeenteraad een keer extra bij elkaar willen laten komen om zo alles te bespreken …. helaas kreeg Behoorlijk Bestuur vanuit de raad te weinig medestanders

NOORD HOLLANDS DAGBLAD

Gemeenteraad is het niet eens over bespreking kwestie DHS
Delano Weltevreden

DEN HELDER

Er komt geen extra raadsvergadering over de weigering van Willemsoord en de gemeente om beveiligingsbedrijf DHS te weren van Willemsoord.

Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur vindt dat zo’n extra raadsvergadering er zo snel mogelijk moet komen. ,,Het gaat om de portefeuille van burgemeester Schuiling. Nu is hij er nog en kunnen we hem kritisch bevragen. Hij vertrekt binnenkort naar Groningen waar hij burgemeester wordt. Als hij vertrokken is, kan dat niet meer.’’

Niet alle partijen hebben gereageerd op het verzoek van Behoorlijk Bestuur. Met de handtekeningen van zeven gemeenteraadsleden kan een extra vergadering worden aangevraagd. Alleen de PVV (drie zetels) heeft positief gereageerd. Daarmee komt het totaal op vier handtekeningen. Fractievoorzitter Vincent van den Born van PVV: ,,Er moet duidelijkheid komen over de beveiligingskwestie op Willemsoord, de rol van directeur Broekmeulen en de opstelling van de portefeuillehouder, de burgemeester. De ervaring leert ons dat schriftelijke vragen door dit college nogal traag en vaag beantwoord worden. Dus steunen wij Behoorlijk Bestuur graag in het verzoek om een extra vergadering.’’

De VVD vindt het voorbarig om de gemeenteraad voor een extra vergadering bijeen te roepen, zegt fractievoorzitter Petra Bais: ,,BB heeft schriftelijke vragen gesteld. We wachten eerst de antwoorden af. Daarna kunnen we altijd nog beslissen om hierover om tafel te gaan. Het is goed voor alle partijen dat er duidelijkheid komt in deze kwestie.’’ Ook Beter voor Den Helder wacht de antwoorden af. Net als de Stadspartij, zegt fractievoorzitter Harrie van Dongen: ,,We verwachten die antwoorden dinsdag. Dan is het een beetje raar om vlak daarvoor een extra raadsvergadering aan te vragen.’’ Hij denkt dat burgemeester en wethouders in een besloten vergadering meer informatie zullen verschaffen dan in een openbare bijeenkomst. ,,Als DHS naar de rechter stapt, zal het college voorzichtig zijn met het doen van uitspraken in een openbare vergadering. Want die uitspraken kunnen in een rechtszaak tegen je worden gebruikt. Maar wij willen weten waarom DHS daar niet meer mag werken.’’

 

 

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER