2020 november 14 Blog: Verkiezingen

Blog: Verkiezingen

Blog: Verkiezingen

De afgelopen weken stonden naast corona in het teken van de verkiezingen in Amerika. Wat een gekkenhuis, mensen  stonden lijnrecht tegenover elkaar. Je kan er van alles over denken en zeggen… Mijn gedachte was onder andere, wat zal er een mega uitbraak zijn van corona over een week. Helaas is dat nu ook een gewaarwording. Waar ik wel bewondering voor heb is dat een recordaantal mensen hebben gestemd. Al die rijen uit alle bevolkingslagen en etniciteiten. Daar kunnen wij als democratisch Nederland een puntje aan zuigen. Zelf stem ik altijd bij alle verkiezingen of het nu landelijk, hoogheemraadschap of lokaal is. Ik roep ook altijd op om te stemmen en mij maakt het niet uit op wie je stemt maar dat je stemt.

Ik ben ook allergisch voor uitspraken ‘ik stem niet want heeft toch geen zin’.. Flauwekul. Of ‘ik had geen tijd’. Really van 7 tot 20.00 in de avond terwijl je kan ook iemand anders machtigen. Prioriteiten stellen heet dat.. Ik kan met bewijs aantonen dat als je niet stemt de gevestigde partijen waar een ieder altijd een mening over heeft blijven zitten.. Landelijk, provinciaal en lokaal en zelfs als er een nieuwe lokale partij groot wordt is er met een coalitievorming dikwijls nog steeds die grote vinger in de pap waardoor het goed bedoelde partijprogramma totaal wordt veranderd door de inmenging van de grote “kartel partijen”. Klaas Dijkhof zei eens op de vraag van Thierry Baudet.. Waarom krijgen alle oud bewindslieden van VVD altijd hoge functies in het bedrijfsleven.. Klaas zei in zijn antwoord omdat die het beste gekwalificeerd zijn. Ik ben van mening dat Klaas daar gelijk in heeft maar ik ben ook van mening dat ook daar vriendjespolitiek geldt en dat gebeurt dus ook hier in onze gemeente. 

 
Wij van Behoorlijk Bestuur willen graag hier vanaf.. Maar hoe doen we dat is de vraag? Door zoveel mogelijk alle processen uit te leggen en onze burgers mee te nemen en te informeren over wat er wordt besloten in Den Helder en waarom wij voor een motie of amendement zijn of juist tegen. Ook zullen wij zoals altijd het democratisch proces steunen. Gelijke monniken, gelijke kappen. En geen onrechtvaardig bestuur steunen. Geen voorkeursbehandeling, geen onrechtmatig gebruik van publieksgelden (uw belastinggeld!!!). 
 
Wij zullen niet voor ons eigen belang gaan maar voor u als burger voor Den Helder. Wat hebben wij daarvoor nodig? Dat bent U..
Behoorlijk Bestuur heeft u nodig, uw steun en informatie, u als stem.. Wij willen uw stem zijn en daar kunt u ons mee helpen.. Neem contact met ons op, discretie is daarbij een gegeven. Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp is niet een 1 dags vlieg maar bestaat al 15 jaar, met een aanhang van diverse pluimage ondernemers, juristen, huismoeders, (oud) defensie personeel, uitkeringsgerechtigden, diverse etniciteiten en alle leeftijden. U bent meer dan welkom als lid, actief of gedachtegoed steuner. 
 
Laat uw stem horen is mijn oproep! 
 
 
 
 
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER