2020 november 23 Blog: Democratie

Blog: Democratie

Blog: Democratie

Democratie: (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

Dit heb ik geleerd vroeger op school en als er 1 ding is waar ik in geloof ondanks de perikelen die ik dagelijks zie of lees in het nieuws en ook meemaak hier in de lokale politiek blijf ik daar in geloven. Maar soms vind ik het wel heel moeilijk uit te leggen aan burgers van Den Helder waarom sommige beslissingen worden genomen en ook achteraf  beslissingen die zijn gemaakt zonder instemming van de raadsleden.

Toen ik 3 jaar geleden ervoor koos om politiek actief te worden in Den Helder was dat vooral omdat ik een verschil wilde maken. Wat ik deze jaren heb gezien en meegemaakt was niet altijd positief, gelukkig waren er ook personen die mij wel vertrouwen gaven in democratie. Ik zie 3 verschillende karakters in de politiek. De haantjes (kan ook in vrouwelijke vorm), het klapvee, en de mensen die vanuit hun hart en niet uit eigen belang het beste voor onze stad maar ook voor de burgers (Jan met de Pet) er zijn.

Ik heb ze alle drie van dichtbij meegemaakt, en ik vind het ongelooflijk hoe ver mensen kunnen gaan in hun doen en laten. Gelukkig mag ik dit schrijven in mijn hoedanigheid als burger en gemeenteraadslid van Behoorlijk Bestuur, maar mijn wens zou zijn dat ieder persoon in ons democratisch gekozen bestuur dit ook zou kunnen/willen doen naar eer en geweten stemmen voor of tegen besluiten en niet omdat een partij, coalitie of college dit opdraagt of wordt verwacht.

Dat is waarom wij als gemeenteraadslid zijn gekozen. Dat betekent bereikbaar zijn voor iedereen, niet alleen jouw clubje of politieke kleur maar ook voor mensen die niet in jouw comfortzone zitten.. Ga naar de mensen toe en als ze jou of de gemeenteraad voor een onderwerp om aandacht vragen, wees dat luisterend oor heb respect voor de burger door hem of haar zit jij op de stoel waarop jij namens hun mag stemmen.

Mijn oproep is aan elke volksvertegenwoordiger wees een stem van het volk en handel niet uit eigen belang!!!!

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER