2020 november 28 Gastschrijver Roel Prins: Wat heb je in Nederland aan een gezond verstand ?

Gastschrijver Roel Prins: Wat heb je in Nederland aan een gezond verstand ?

Gastschrijver Roel Prins: Wat heb je in Nederland aan een gezond verstand ?

ik heb nimmer gedacht dat de overheid zich als de vijand van ons redelijk denkende mensen zou ontpoppen

Ik ontving de vraag of ik plaats wil nemen op het stembureau. Er wordt nu al rekening mee gehouden dat er, over 5 maanden, 1,5m afstand moet worden gehouden. Een veel betekenende mededeling .

Verkiezingen bieden de mogelijkheid, althans dat is de theorie, om vast te leggen hoe het land bestuurd moet worden. Dat heet democratie. Om een democratie te zijn moet aan voorwaarden worden voldaan. Een van die voorwaarden is dat zij, die door de demos (het volk) zijn gekozen getrouw en integer het bestuur uitoefenen. En dat betekent ook dat de demos moet kunnen vertrouwen dat de bestuurders aan waarheidsvinding en aan waarheid verkondiging doen.

Omdat mij dit bezig houdt en ik daartoe veel tijd heb, tracht ik wat het bestuur betreft te falsificeren of er daadwerkelijk aan waarheidsvinding en waarheid verkondiging wordt gedaan.

Een frustrerende bezigheid, daar het regelmatig voorkomt dat het bestuur er gewoon niet aan doet. En dat dientengevolge het vertrouwen van ons kiezers niet waard blijkt.

Met haar actie om van regeringswege zogenaamd fake nieuws te bestrijden maakte de minister van BZ duidelijk dat de regering niet vertrouwd kan worden. Het kost niet veel huiswerk om te ontdekken dat de gepropageerde kenniseconomie aan in kwaliteit verminderend onderwijs te gronde gaat. Om te ontdekken dat onze kinderen worden opgeleid met het beginsel dat de waarheid een sociale constructie is.

Een fraude, waaraan de overheid medeplichtig is, is de bangmakerij dat CO2 tot allerlei rampen leidt en dat, om de aarde te redden, een oorlog tegen CO2 moet worden gevoerd. Een oorlog waarin de winsten geprivatiseerd worden en de verliezen gesocialiseerd. Dat CO2 broodnodig is om het leven op aarde in stand te houden is in deze oorlog een onwelgevallige waarheid.

En zo ontstonden de klimaattafels, waar u en ik en waar kernenergie, niet welkom waren. De daaruit voortkomende  klimaatwet en duurzaamheid acties leiden tot fenomenale milieu schade en economische teruggang . Welke waarheidsvinding heeft hier plaats gevonden ? Welke waarheden zijn ons niet meegedeeld? Hebben wij kiezers meegedaan ?

Welke, onder het motto fake news bestrijden censuur wil de overheid toepassen op onze nieuwsgaring ? Onze, met ons belasting geld betaalde media, strooien avond aan avond het politiek welgevallige nieuws over u uit. Nimmer een evenwicht, nimmer een kritische opstelling.

Wij worden bestookt met rampzalige Covid voorspellingen. Het vergt niet zoveel huiswerk om te ontdekken dat aan al dat wat het bestuur ons (soms dreigend) voor houdt de logica ontbreekt. Ja zelfs in zichzelf verdeeld is.

En het gaat hier niet alleen om Covid, het gaat hier ook om de klimaatfraude, het gaat hier ook om de dekolonisatie, het gaat hier ook om het White Privilege, het gaat hier ook om Hate Speech, het gaat hier ook om de aanslag op de vrijheid van meningsuiting, het gaat hier ook om het tegen de Blanke medemens bedreven racisme, het gaat hier ook om de kwaadaardige aanslag tegen Zwarte Piet, het gaat hier ook om de kwaadaardige aanslag tegen Trump, het gaat hier ook en bovenal om de kwaadaardige en misdadige aanslag tegen ons, onze kinderen en onze kleinkinderen. Het gaat hier ook om de boekverwijdering in bibliotheken. Het gaat hier bovenal om het kwaadaardig gif dat onze kinderen vertelt dat zij als blanke schuldig zijn.

Straks wordt er weer een Tweede Kamer verkozen. 150 mannen en vrouwen, die geacht worden volksvertegenwoordiger te zijn. In werkelijkheid zijn zij zorgvuldig geselecteerd op het niet hebben van een eigen onafhankelijke mening. Zorgvuldig geselecteerd op het in de pas kunnen lopen met hen die de politieke partij gebruiken om het belang van relatief enkelen te dienen. Hen wordt de worst voorgehouden dat goed volgerschap kan leiden tot lucratieve banen. Zelfs tot een zetel in de eerste Kamer, die, zoals is beschreven, een groot lobby huis is.

Ik lees in de lokale pers de trotse mededeling dat een inwoner op de kandidatenlijst van het CDA staat. Trots dat één van onze inwoners deel zou kunnen uitmaken van een bestuur dat met ons geen zaken heeft.

Ik zie tot mijn verdriet hele volksstammen in het Helderse winkelgebied in storm en regen, met mondkapjes op, lopen.

De angst heeft succes, de middenstand wordt gereduceerd, de vakantie industrie om zeep geholpen, de horeca uitgehongerd.

En wie vraagt zich af wat er aan de hand is. Wat de keerzijde is van de maatregelen? Of het middel niet erger is dan de kwaal ? Of de kwaal zo erg is als het bestuur ons voorspiegelt? Of het bestuur zelfs wel in staat is om kwaal en middel op waarde te schatten ?

Waarom wordt onze vrijheid om zeep geholpen. Wat is het ware “ grotere goed “ waaraan met offert ?

En dus wordt er, voor het “ grotere goed” volgend jaar weer gestemd op hen die onze vrijheid bestrijden in naam van het “ grotere goed”.

Ik kan mij vinden in de beschrijving die een Amerikaan verwoordde:

Zij veranderden niet alleen uw gedrag…zij veranderden uw geest. Plotseling begon u uw mede mens te wantrouwen en begon u uw regering te vertrouwen….om uw veiligheid te bewaren…om u te informeren…om uw vrijheden in te ruilen tegen een vals gevoel van veiligheid. U liet toe dat uw geliefden alleen in een ziekenhuis stierven onder het mandaat van “ het grotere goed”. U stond toe dat zaken werden gesloten en mensen afzagen van hun inkomen toen zij zich verborgen in hun huizen onder het mandaat van “ het grotere goed”. Er is geen groter goed dan vrijheid, maar zij gebruikten angst om u van elkaar te scheiden…om u te isoleren. U geloofde het…U stond het toe !-

Ik hoop dat de kiezer massaal naar de stembus komt. Dat de kiezer massaal stemt op hen die aan waarheidsvinding doen, op hen die aan waarheid verkondiging doen, op hen die volksvertegenwoordiger zijn, aan hen die hun gezond verstand gebruiken, op hen voor wie de waarheid geen sociale constructie is. Het lijkt mij de enig vreedzame manier om onze beschaving te redden.

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER