2020 december 28 Behoorlijk Bestuur Den Helder & Julianadorp partner van Code Oranje

Behoorlijk Bestuur Den Helder & Julianadorp partner van Code Oranje

Behoorlijk Bestuur Den Helder & Julianadorp partner van Code Oranje

Sylvia Hamerslag: “Eindelijk gaat het lokale- en regionale geluid in Den Haag gehoord worden”

Den Helder – Naar voorbeeld van veel andere lokale partijen in het land, gaat de Helderse politieke partij Behoorlijk Bestuur een samenwerking aan met Code Oranje. De landelijke vernieuwingsbeweging van de uitvinder van Ombudspolitiek, Richard de Mos, welke op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

“Wij hebben slechts een enkel doel: het opkomen voor de belangen van de inwoners van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp. Dat doen wij uiteraard binnen de gemeenteraad, maar met een landelijke beweging die lokale- en regionale krachten verenigd via Code Oranje straks dus ook in Den Haag”, aldus Sylvia Hamerslag, die in de regio Den Helder naar eigen zeggen ‘oplossingsgerichte Ombudspolitiek’ bedrijft. “Politiek moet niet bedreven worden over mensen, maar met mensen. Daarbij moeten we voorbij links- rechts denken en uit de traditionele kaders komen. We moeten de oplossing voor de vele problemen waar mensen tegenaan lopen centraal stellen.”

“En problemen kent dit land en daarmee talloze gemeenten genoeg”, vult Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos Hamerslag aan. “De VNG heeft gesteld dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard tekort komen. Daar komen de gevolgen van Corona nog bovenop. Terwijl er miljarden naar Europa gaan, moeten veel stadsbesturen beknibbelen op het voorzieningenniveau. Politiebureaus worden gesloten, buurthuizen verdwijnen en er is een groot personeelstekort in de cruciale beroepen, zoals agenten, leraren en zorgpersoneel. Het Sociaal Cultureel Planbureau luidde onlangs al de noodklok over de mislukte decentralisaties, waardoor onder andere de jeugdzorg en de wijkverpleging voor kwetsbare ouderen onder druk staan. Om de tekorten te ledigen zullen bovendien de lokale lasten, zoals bijvoorbeeld de OZB, stijgen. Code Oranje wil in de Tweede Kamer opkomen voor lokale- en regionale belangen.”

Code Oranje wordt de laatste maanden door Maurice de Hond op een Kamerzetel gepeild, met een groeipotentieel tussen de drie en negentien zetels. Naast lijsttrekker Richard de Mos, presenteerde de vernieuwingsbeweging, die pleit voor meer invloed voor burgers, eerder onder andere het Leefbaar Rotterdam raadslid Tanya Hoogwerf en de advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra als kandidaten.

✅Wij hebben slechts een enkel doel:
het opkomen voor de belangen van de inwoners van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp en hebben straks als partner van Code Oranje een lijn naar Den Haag

Neem gerust een kijkje op de website van CODE ORANJE   ⤵️

 

 

 

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER