2021 januari 22 Behoorlijk Bestuur wil meldpunt voor gedupeerden grondwateroverlast in Den Helder

Behoorlijk Bestuur wil meldpunt voor gedupeerden grondwateroverlast in Den Helder

Behoorlijk Bestuur wil meldpunt voor gedupeerden grondwateroverlast in Den Helder

Vandaag in het NHD⤵️
✅Behoorlijk Bestuur wil ook contactpunt voor gedupeerden grondwateroverlast in Den Helder
DEN HELDER
 
De fractie van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp zou graag willen dat er een contactpunt komt waar Helderse inwoners die zijn gedupeerd door grondwateroverlast zich kunnen melden.
De fractie raakte geïnspireerd door het initiatief van het college van burgemeester en wethouders om een contactpunt in te stellen voor inwoners van Den Helder die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Deze kunnen rechtstreeks contact opnemen met de wethouder. Zoiets zou Behoorlijk Bestuur ook graag zien voor inwoners die te maken hebben met grondwateroverlast.
 
Onvolkomenheden
Tijdens de gemeenteraadsvergadering aanstaande maandag, wil de fractie deze kwestie aankaarten. „Naar aanleiding van diverse krantenartikelen over het grondwaterpeil in de Ooievaarstraat en omgeving en gezien de bevindingen uit de grond- en hemelwater rapportage, is het duidelijk dat er onvolkomenheden zijn te constateren”, zo stelt de fractie. „De grondwaterproblemen voor de bewoners aan de Ooievaarstraat en omgeving zijn ontstaan door onder andere het stoppen van drinkwaterwinning in het duingebied, recente bomenkap en het niet aanleggen van drainage aan de noordzijde van de Ooievaarstraat. Ook is het gemaal niet afdoende ingezet om het grondwaterpeil te reguleren.”
Behoorlijk Bestuur wil van het college weten of zij door aan te geven het gebied aan te willen pakken, daarmee erkent dat de oorzaak van de wateroverlast bij de gemeente ligt.
Spuugzat
Bij de Grond- en Hemelwatermonitor kwamen in november en december vanuit de Ooievaarstraat 29 meldingen binnen van door grondwater aangerichte schade. Bewoners hebben inmiddels voor tienduizenden euro’s moeten betalen aan stukadoors, vloerleggers, schilders en timmerlieden. Hun koopwoningen worden keer op keer aangetast door het optrekkende vocht en inmiddels zijn ze het spuugzat. Ze willen dat er snel mogelijk drainage wordt aangelegd. De gemeente heeft gezegd dat er nog deze zomer wordt begonnen met de aanleg van een nieuw riool.

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER