2021 maart 22 Behoorlijk Bestuur stelt vragen aan het college B&W over uitbreiding aanlijnplicht

Behoorlijk Bestuur stelt vragen aan het college B&W over uitbreiding aanlijnplicht

Behoorlijk Bestuur stelt vragen aan het college B&W over uitbreiding aanlijnplicht

✅Behoorlijk Bestuur stelt vragen aan het college B&W over uitbreiding aanlijnplicht ⤵️
 
Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp heeft maandag schriftelijke vragen ingediend bij het college B&W over de mogelijke uitbreiding van de aanlijnplicht voor hondenbezitters. Dit vanwege een ingediend voorstel tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening waarmee er binnen de gehele bebouwde kom een aanlijnplicht zou gaan gelden, dus ook op plekken die nu aangemerkt zijn als losloopgebied.
Eerder gaf VVD raadslid Rogier Bruin al aan dat dit op een misverstand berust en dat de huidige situatie blijft zoals hij is. De fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, Sylvia Hamerslag, vraagt zich af waarom er dan al bordjes die een losloopgebied signaleren zijn weggehaald: “Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp heeft geconstateerd dat er veel bordjes in de openbare ruimte zijn weg gehaald. Bebording is noodzakelijk om hondenbezitters te informeren waar de hond(en) los mogen lopen.”
 
Aanleiding genoeg voor de partij om het college om opheldering te vragen. Zo vragen ze welke cijfers aanleiding geven tot de aanpassing in de APV, hoe het kan dat vooruitlopend op het voorstel er nu al vele bordjes weg zijn gehaald, of dit tijdelijk is en hoe de gemeente hondenbezitters in de toekomst gaat informeren. Daarnaast ziet Behoorlijk Bestuur mede door deze verdere inperking van de losloopgebieden aanleiding om nieuwe omheinde hondenspeeltuinen te realiseren, waar honden veilig met elkaar kunnen spelen. “Dit omdat de losloopgebieden, waarvan het bestaan nu onzeker is, nu grotendeels langs rijbanen liggen, wat levensgevaarlijk is voor dier en verkeer.” Het college B&W is nu gevraagd om een onderbouwde reactie te geven op de vraag of zij de aanleg van diverse speel en losloop velden binnen de gemeente zullen overwegen.
 
Twee jaar geleden werd in Schagen ook nog een dergelijke speelplaats gerealiseerd. Dit is erg succesvol gebleken en volgens vele een goede optie voor baasjes die hun hond graag de ruimte geven om te spelen, waarbij dit geen overlast kan veroorzaken voor anderen in de openbare ruimte. Bijtincidenten lijken een terugkomend probleem. Naar schatting worden jaarlijks 150.000 mensen gebeten door een hond en in 70 procent van de gevallen was de hond in kwestie niet aangelijnd. Behoorlijk Bestuur zal binnenkort met een motie komen die het mogelijk maakt om binnen de gemeente Den Helder diverse speel- en losloopvelden te creëren.
 
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER