2021 april 13 Behoorlijk Bestuur blijft strijden tegen Bouw van nieuw stadhuis Willemsoord

Behoorlijk Bestuur blijft strijden tegen Bouw van nieuw stadhuis Willemsoord

Behoorlijk Bestuur blijft strijden tegen Bouw van nieuw stadhuis Willemsoord

✅Zo ziet de arrogantie van de macht eruit.
✅Behoorlijk Bestuur geeft echter niet op.
✅Een plan wat in geen enkele verkiezingsprogramma stond.
✅Een plan waar geen referendum voor gehouden is.
✅Een plan wat bovendien de samenleving verdeeld.
✅Een plan waar geen locatiebesluit te grondslag ligt.

⛔Zo een plan druk je er niet snel nog even door een half jaar vóór de verkiezingen ⤵️

 

Bouw van nieuw stadhuis in Den Helder kan nog dit jaar beginnen. Vijf Nederlandse aannemers zijn in de race voor dit megaproject op Willemsoord

Gebouw 66 (links) en gebouw 72 (achtergrond) op Willemsoord moeten worden verbouwd tot stadhuis.

© Foto George Stoekenbroek
Delano Weltevreden

DEN HELDER

Vijf aannemers zijn in de race voor de opdracht om twee gebouwen op Willemsoord om te bouwen tot stadhuis. In juli wordt de knoop doorgehakt, in het laatste kwartaal van dit jaar begint de bouw. En in het eerste kwartaal van 2023 krijgt het dan zittende college de sleutels van het nieuwe stadhuis.
De klus is Europees aanbesteed, zegt directeur Ferdinand Vreugdenhil van ontwikkelmaatschappij Zeestad. ,,De vijf aannemers komen uit Nederland.’’ Details over de aannemers en waar zij precies vandaan komen, geeft Zeestad niet.
Zo’n Europese aanbesteding duurt al gauw zes maanden, zegt Vreugdenhil. ,,Het is best wel een lang traject. De aannemers gaan nu de tweede ronde in. Wij vragen hen een prijsaanbieding te doen op basis van het bestek. In juli nemen we daar een besluit over en vindt de gunning plaats.’’

In het laatste kwartaal van dit jaar moet de bouw beginnen. De bouwtijd is achttien maanden. ,,In het eerste kwartaal van 2023 wordt het stadhuis bouwkundig opgeleverd. Daarna vindt de verhuizing plaats. Ik verwacht dat het stadhuis in mei 2023 in gebruik wordt genomen.’’

Gemeenteraadsverkiezingen
Gemeentesecrertaris Robert Reus ging er in oktober 2019 nog van uit dat het stadhuis voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 al dan niet gedeeltelijk in gebruik zou worden genomen. ,,We streven er naar dat deze gemeenteraad het nog meemaakt. Dat de laatste vergadering van deze raad in het nieuwe stadhuis gehouden wordt’’, zei hij. Dat zit er niet in, zegt Ferdinand Vreugdenhil. ,,De panden staan dan nog volop in de steigers.’’
Burgemeester en wethouders hebben onlangs bekendgemaakt dat zij willen meewerken aan de door Zeestad aangevraagde omgevingsvergunning. Tegenstanders kunnen de komende zes weken gemotiveerd aangeven waarom die vergunning niet moet worden afgegeven.

Vreugdenhil: ,,Wij hebben in de planning rekening gehouden met de bezwaarprocedure.’’ Hij gaat ervan uit dat tegenstanders van het stadhuisplan de rechtbank op enig moment vragen om een voorlopige voorziening. ,,Wij hebben er vertrouwen in dat de rechtbank een uitspraak in ons voordeel doet. Dan hebben we een bruikbare vergunning en kunnen we met de bouw beginnen.’’

Tegenstanders
Paul Schaap, voorzitter van erfgoedstichting SBCE is fel tegenstander van het plan. ,,Ons bestuur vergadert deze week over het indienen van een bezwaar tegen het stadhuisplan.’’

Hij verwacht veel bezwaren. ,,We hebben tot twee keer toe handtekeningenacties opgezet. Duizenden mensen hebben getekend. Het is dus duidelijk dat de Helderse burgerij dat stadhuis voor een groot deel niet wil. Het is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente heeft lak aan het behoud van historisch erfgoed, lak aan het voortbestaan van de Museumhaven. Ik roep de burgers op om zo veel als mogelijk bezwaar te maken tegen dit plan.’’

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootse partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER