2021 april 28 Kritiek op toeristische ontwikkelingen Willemsoord: “Zeestad houdt zichzelf in stand”

Kritiek op toeristische ontwikkelingen Willemsoord: “Zeestad houdt zichzelf in stand”

Kritiek op toeristische ontwikkelingen Willemsoord: “Zeestad houdt zichzelf in stand”

✅Gisteravond in de commissie Bestuur & Middelen werd in navolging van de presentatie van vorige week (technische) nu het politieke debat over de verbonden partijen gevoerd⤵️

Kritiek op toeristische ontwikkelingen Willemsoord: “Zeestad houdt zichzelf in stand”
28 april 20210
Den Helder – De ontwikkelingsmaatschappij Zeestad, verantwoordelijk voor de stedelijke vernieuwing in Den Helder, kreeg tijdens de raadscommissie woensdagavond van verschillende kanten kritiek. De komst van het nieuwe hotel “De Kleine Werf” zou blijk geven van het feit dat Zeestad voornamelijk bezig is met zelfbehoud. Ook heeft Zeestad volgens de critici teveel invloed op de vormgeving van Willemsoord.
 
✅Een commissielid van Behoorlijk Bestuur, was kritisch over de wijze waarop de exploitatieplannen tot stand komen. Volgens zijn partij moeten de burgers en de bestaande horeca worden gevraagd wat zij graag willen zien op Willemsoord. “Het originele plan van de gemeente is twaalf jaar geleden opgesteld en in twaalf jaar kan er veel veranderen”, zo stelde Pastoor.
 
✅Ook is de invloed van de organisatie Zeestad te veel aanwezig. De gemeente hoort de visie te bepalen en Zeestad hoort deze enkel uit te voeren, nu bepaalt volgens Behoorlijk Bestuur Zeestad zelf deels de visie. Pastoor concludeerde dat Willemsoord op deze wijze een themapark met een schip wordt, in plaats van een authentiek en historisch maritiem stadsdeel. Behoorlijk Bestuur kondigde ook alvast een motie aan tegen de komst van het nieuwe hotel De Kleine Werf. ⤵️
 
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER