2021 mei 01 Het stadhuisplan is in strijd met het bestemmingsplan, erkennen de gemeente en ontwikkelbedrijf Zeestad. ’Niet de waarheid vertellen is een politieke doodzonde’

Het stadhuisplan is in strijd met het bestemmingsplan, erkennen de gemeente en ontwikkelbedrijf Zeestad. ’Niet de waarheid vertellen is een politieke doodzonde’

Het stadhuisplan is in strijd met het bestemmingsplan, erkennen de gemeente en ontwikkelbedrijf Zeestad. ’Niet de waarheid vertellen is een politieke doodzonde’

✅Al die tijd roept deze wethouder dat een stadhuis op Willemsoord binnen het bestemmingsplan past.

✅Gesteunt door coalitie raadsleden die hetzelfde roepen.

✅De coalitie die de oppositie wegzet als degene die onjuistheden roepen, weten die van deze documenten?

⛔Waarom is begin maart dit stuk opgesteld?
⛔Wederom heeft het college zich niet gehouden aan hun actieve informatieplicht

⛔Waarom om de hete brei heen draaien en de raad niet juist informeren en zelfs de raad voorliegen.

Een excuus van de coalitie richting de oppositie is wel op zijn minst op zijn plaats….

❗Behoorlijk Bestuur heeft gisteren een verzoek om een interpellatiedebat ingediend…

Gistermiddag in het NHD⤵️
Het stadhuisplan is in strijd met het bestemmingsplan, erkennen de gemeente en ontwikkelbedrijf Zeestad. ’Niet de waarheid vertellen is een politieke doodzonde’

Wethouder Michiel Wouters krijgt mogelijk een motie van wantrouwen aan zijn broek.

© Foto Gemeente Den Helder/Peter van Aalst
Delano Weltevreden
DEN HELDER

Het stadhuis op Willemsoord is wel degelijk in strijd met het bestemmingsplan Willemsoord. Dat blijkt uit een zogenoemde planschadeovereenkomst tussen ontwikkelbedrijf Zeestad en de gemeente Den Helder. Het college en gemeenteraadsleden van de coalitie hebben tot nu toe steeds volgehouden dat het stadhuisplan past binnen het bestemmingsplan.

Zeestad heeft van de gemeente opdracht gekregen het stadhuis te bouwen in de gebouwen 66 en 72 op Willemsoord. Daar heeft het ontwikkelbedrijf een omgevingsvergunning voor nodig. Die is in december vorig jaar aangevraagd.

Het plan is echter in strijd met het bestemmingsplan, erkennen het college en Zeestad in een planschadeovereenkomst. In die overeenkomst staat dat de omgevingsvergunning daarom geweigerd moet worden, tenzij de gemeente bereid is mee te werken aan een afwijking van het bestemmingsplan. Het college wil dat ook doen, maar dat kan leiden tot planschadeclaims. De gemeente en Zeestad zijn overeengekomen dat een eventuele planschade voor rekening van Zeestad komt. De overeenkomst is op 9 maart getekend door directeur Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad en door een ambtenaar namens het college.

Verkeerd geïnformeerd
Uit de planschadeovereenkomst blijkt dat het college de raad verkeerd heeft geïnformeerd. Wethouder Michiel Wouters heeft de gemeenteraad steeds verteld dat het stadhuisplan niet in strijd is met het bestemmingsplan. Oppositiepartijen en tegenstanders als erfgoedvereniging SBCE hadden het volgens hem aan het verkeerde eind. Ook raadsleden van de coalitie beweerden dat het bestemmingsplan de vestiging van het stadhuis niet in de weg staat.
Gemeenteraadslid van Behoorlijk Bestuur is woest. ,,Ondanks herhaalde vragen van de oppositie heeft wethouder Wouters steevast ontkent dat het stadhuisplan in strijd is met het bestemmingsplan. De planschadeovereenkomst is op 9 maart getekend, maar in de raadsvergadering van 31 maart heeft de wethouder niet aan de raad verteld wat er aan de hand is. De gemeenteraad is niet geïnformeerd, dat is onfatsoenlijk bestuur. Bovendien heeft de wethouder keer op keer niet de waarheid verteld. Dat is een politieke doodzonde. Wij stellen hier schriftelijke vragen over en wachten de beantwoording daarvan af. Afhankelijk van de beantwoording besluiten wij of wij met een motie van wantrouwen komen tegen deze wethouder of het hele college.’’
 
Dwarsliggers houden het spoor recht
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER