2021 juni 04 Standpunt Behoorlijk Bestuur mbt RES >energietransitie en de huidige ingeslagen weg

Standpunt Behoorlijk Bestuur mbt RES >energietransitie en de huidige ingeslagen weg

Standpunt Behoorlijk Bestuur mbt RES >energietransitie en de huidige ingeslagen weg

In de raadsvergadering van 14 juni as. Zal Behoorlijk Bestuur tegen de RES (Regionale Energiestrategie) stemmen… in een aantal woordvoeringen en publicaties is hier door ons al eerder een voorzetje gegeven.

Behoorlijk Bestuur ziet de noodzaak van een energietransitie zeker in … maar dan wel één die goed onderbouwd en uitgezocht is… en juist deze zorgvuldigheid missen wij in de RES… Behoorlijk Bestuur is daarin de enige partij in de gemeenteraad van Den Helder die tegen de RES zal stemmen…….

Deze week was in het nieuws dat Nederlanders geen trek hebben in windmolens op land, elektrisch rijden, maar wel zonnepanelen op hun dak wenselijk vinden… ja logisch want dit geeft direct een positief effect op de maandelijkse energiekosten.

Steeds meer mensen zijn het zat dat er vanuit het rijk veranderingen worden opgelegd. Aan die hele RES is in feite niets democratisch te vinden… VVD benoemde het in de raadscommissie van afgelopen week hierover zelfs nog “we hebben een opdracht/opgelegd door het rijk”… ja?…dus? heeft de kiezer hier voor gekozen?...de VVD sprak zichzelf tegen door te stellen dat de ingeslagen weg weinig op zal leveren maar voor nu is er geen ander alternatief..

het zoveelste we zijn tegen maar stemmen voor verhaal’….. gezond verstand lijkt in Den Haag en de lokale landelijke partijen ver te zoeken… er spelen hier ook financiële belangen bij.. in feite is de energietransitie een verdienmodel over de rug van de burger… zij betalen straks de rekening.

De landelijke kartelpartijen vinden het blijkbaar prima dat straks alle huishoudens de halve dag zonder stroom komen te zitten… want dat is namelijk het geval wanneer we de “groene” wind en zon waanzin doorzetten.. Want dat het waanzin is wordt steeds meer duidelijk… er zijn landen zoals Australië waarin duurzame energie (ook zo een woord wat misleidend is… net als zonneweides?? Of zonneparken..sorry??….
..daar is niets terug te vinden van een weide of park zoals wij het kennen… dit soort benamingen is pure manipulatie een associatie om de burger op het verkeerde been te zetten….Het ware verhaal wordt niet verteld….

Namelijk dat het gebruik van windmolens en zonnepanelen helemaal niet zo schoon is als dat ons voorgeschoteld wordt….
Het ontwikkelen/bouwen/slopen/vervangen en de grondstoffen zijn zelfs zeer belastend voor het milieu te noemen… en daar zit de nu juist de leugen…

Zonnepanelen waar op dit ogenblijk alle aandacht naar gaat, heeft een keerzijde.

Deze panelen gaan ongeveer 25 jaar mee, de bijbehorende omvormers 8 tot 12 jaar. Daarna moeten ze gerecycled worden. De bedoeling is dat in de toekomst circulaire zonnepanelen in de handel komen, maar voorlopig zitten we ongeveer met 16 miljoen oude zonnepanelen die tussen nu en 20 jaar vervangen moeten worden. Europese wetgeving verplicht ieder land zijn eigen zonnepanelen te verwerken, recyclen.

Dit betekend glas, metaal, plastic en zonnecellen verwerken, waardoor dus veel CO-2 vrijkomt.

Windmolens hebben een gelijksoortige problematiek.
Deze hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. De turbines en onderstellen zijn van metalen en makkelijk te recyclen, waarvoor ook hier de noodzakelijke energie benodigd is.

De bladen zijn van composiet materiaal en veel moeilijker te verwerken. Voorlopig worden er straattegels van gemaakt . In de Flevopolder komen de eerste windmolens in aanmerking voor demontage, dat gaat ook in de toekomst gebeuren met de windmolens van de Wieringermeer en de Noordzee velden.

Zoals het nu staat worden deze energie bronnen steeds verder uitgebreid met in de toekomst de bovenvermelde problematiek.

Dit allemaal in het kader van klimaat beheersing en de energie transitie.

De opslag van opgewekte energie van al deze bronnen staat nog in de kinderschoenen. Te denken valt aan opslag met grote batterijen of omzetten in waterstof en deze op te slaan.

Naar onze mening zou de slot conclusie na een tiental jaren , van al deze opties van energie voorzieningen, kunnen zijn , hadden we maar voor Thorium kernenergie centrales  gekozen.

Dan heb je een schone, veilige en goedkope energie transitie gerealiseerd.

Klimaat en milieu zijn namelijk 2 totaal verschillende dingen…… de landelijke kartel partijen (kartel?… ja kartel…. je ziet het nu ook weer in het nieuws hoe de regerende partijen elkaar weer stevig vasthouden…lak hebben aan hoe de burger gestemd heeft) … zijn vinden het in feite prima dat het milieu wat in feite eigendom is van ons allemaal opgeofferd wordt tbv hun klimaatverhaal.

 

 

 

Dwarsliggers houden het spoor recht

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER