2021 juni 15 Onze motie behoud Rehorstpark is aangenomen

Onze motie behoud Rehorstpark is aangenomen

Onze motie behoud Rehorstpark is aangenomen

✅Behoorlijk Bestuur v DH & Julianadorp was zeer verheugd dat mbt het onderdeel kappen cq opofferen van het Rehorstpark er meerdere raadsfracties waren die hier grote moeite mee hadden of zelfs niet wenselijk achtte…. Hierom en om de omwonenden en de gebruiker van dit park gerust te stellen heeft onze fractie besloten een motie tot behoud Rehorstpark in huidige vorm in te dienen.

✅Stukje terug in het proces:

begin april werden wij van Behoorlijk Bestuur door bezorgde bewoners benaderd … wij adviseerde hen om stappen te ondernemen zoals verzoek tot overleg, het ophalen van handtekeningen en het gebruik maken van het recht op inspreken tijdens de commissie SOB, … verder hebben wij het als politieke partij opgepakt door het indienen van schriftelijke vragen.

⛔Het verloop van het hele proces, het wel in gesprek gaan met stakeholders, ondernemers dus zoals bv de ondernemer vd koffiekraam, maar niet met de bewoners over de planvorming. Baart ons oprechtte zorgen….Zij moesten dit plan uit de krant vernemen.

✅Gelukkig erkende de wethouder in de commissie SOB van vorige week dat het proces inderdaad zo is dat bewoners er nog niet ten volle bij betrokken zijn, hij gaf een plausibel uitleg over eerst te richten op het kaderstellen en uit te zoeken wat er nu feitelijk juridisch mogelijk is… het blijft ook inderdaad een moeilijk iets …wanneer doe je het als gemeente nu goed?… betrek je bewoners er vroeg bij kan het zijn dat je op veel van hun vragen geen antwoord hebt (wat resulteert in dat de plannen dan als te vaag betiteld worden en misschien wel te koste gaat van die juist zo wenselijke draagvlak )… kom je als gemeente juist met te concrete plannen maakt dit al gauw dat de burger gepasseerd wordt en het moeten doen met een “ontwerp festival” waar zij nog iets mogen vinden over vleermuizen en parkeerplekken.

😔Al vanaf het begin van het contact met de buurtbewoners hebben wij sterk de indruk dat dit een gelopen race is, zeker wanneer wij de randvoorwaarden lezen die ons door het college zijn toegezonden, waar op geen enkele wijze wordt gerefereerd aan de omwonenden en hun wensen…… er is een organisatie benaderd die belast is met het onderdeel participatie … toch een rondje langs de velden maakt duidelijk dat dit niet geheel verloopt zoals wij als raad willen.. de wethouder zegt het wel toe maar verslagen die wij opvragen van de overleggen die er zijn geweest zijn er niet (terwijl onze ervaring is dat deze overleggen altijd schriftelijk worden vastgelegd)

https://www.regionoordkop.nl/14/06/2021/burgerparticipatie-belangrijk-maar-rehorstpark-moet-behouden-blijven

 
 
 
 
 
✅Onze motie behoud Rehorst park is aangenomen…

♥️Mede ingediend door het CDA & Groen Links ⤵️

 
 
 
 
 
 
 
 
 
uitgelichte foto Mediahuis
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER