2021 juni 16 Behoorlijk Bestuur wil in Den Helder een standbeeld voor ’Bertus’, de bekendste zeehond van Den Helder, waar al een tijdje niets meer van is vernomen.

Behoorlijk Bestuur wil in Den Helder een standbeeld voor ’Bertus’, de bekendste zeehond van Den Helder, waar al een tijdje niets meer van is vernomen.

Behoorlijk Bestuur wil in Den Helder een standbeeld voor ’Bertus’, de bekendste zeehond van Den Helder, waar al een tijdje niets meer van is vernomen.

In het NHD

Meer dan twintig jaar was Bertus een trouw bezoeker van de Helderse haven waar hij veelvuldig visjes kreeg gevoerd. Omdat de kegelrob zich al maanden niet meer heeft laten zien, bestaat het vermoeden dat Bertus is overleden. Voor Behoorlijk Bestuur reden om met een idee te komen voor een standbeeld met een plaquette op passende plek in Den Helder.

,,Om bij het gemis stil te staan, zodat we het beeld van het visje dat aan Bertus wordt gevoerd altijd blijven herinneren’’, zo schrijft Miriam Dijk in de motie. ,,Bertus is een van de bekendste dieren in Den Helder, maar ook ver daarbuiten. Het is een ware toeristische attractie en door zijn bekende kop in de Helderse haven ook een herkenbaar beest.’’

Icoon
Volgens Behoorlijk Bestuur past Bertus in het rijtje van het hondje Hachiko in Japan of de kat Tombili in de Turkse stad Istanboel, iconische dieren met al een eigen standbeeld. Om het kunstwerk te bekostigen wil Behoorlijk Bestuur samenwerken met ondernemers en bewoners en een actie starten om geld in te zamelen. Een motie daarvoor werd maandagavond nog aangehouden. De raadsleden van Behoorlijk Bestuur hadden nagenoeg al hun spreektijd al verbruikt, waardoor er geen toelichting op het idee kon worden gegeven.

Waarschijnlijk komt de motie bij de volgende raadsvergadering alsnog op tafel.

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER