2021 juli 12 Houden WMO-taxibedrijven zich aan de regels?

Houden WMO-taxibedrijven zich aan de regels?

Houden WMO-taxibedrijven zich aan de regels?

✅afgelopen week heeft onze fractievoorzitter Sylvia Hamerslag schriftelijke vragen in gediend.
Het Noord Hollands dagblad schreef er het volgende over⤵️
 
Houden WMO-taxibedrijven zich aan de regels? Behoorlijk Bestuur wil dat onderzocht hebben. ’Klanten worden opgehaald in auto’s met een geel kenteken’
Delano Weltevreden
DEN HELDER
 
Een taxibedrijf dat WMO-klanten ophaalt en vervoert met particuliere personenwagens. Raadsfractie Behoorlijk Bestuur vraagt burgemeester en wethouders te onderzoeken of de regels wel worden nageleefd.
De gemeente heeft het WMO-vervoer aanbesteed. Bedrijven die aan de regels voldeden, mogen de Helderse WMO-klanten vervoeren.
 
Behoorlijk Bestuur zegt van diverse kanten signalen te hebben opgevangen dat niet alle bedrijven zich aan de regels houden. ,,Een vervoerder heeft diverse keren WMO-klanten opgehaald in een particuliere personenwagen. Met een geel kenteken dus’’, vertelt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag. ,,Als er onverhoopt iets gebeurt, is de WMO-klant niet verzekerd. De taxibedrijven moeten de ritten registreren en de gemeente kan zien welke ritten zijn uitgevoerd. Ik vraag me af hoe de ritten met particuliere personenwagen worden geregistreerd en hoe de gemeente die kan controleren?’’
 
Hamerslag vindt dat de eisen die de gemeente heeft gesteld toen het WMO-vervoer werd aanbesteed, regelmatig getoetst moeten worden: ,,Wij vinden dat de gemeente middels steekproeven moet checken of de taxibedrijven aan de kwaliteitsnormen voldoen. Bijvoorbeeld wat de personele bezetting en de kwaliteit van de voertuigen betreft. Aan het college hebben wij gevraagd om zo’n onderzoek te houden voor het einde van het zomerreces. Als je pas over twee jaar zo’n onderzoek uitvoert, kan er heel wat mis zijn gegaan dat voorkomen had kunnen worden.’’
 
 
 
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER