2021 juli 26 Schriftelijke vragen over het zwembad

Schriftelijke vragen over het zwembad

Schriftelijke vragen over het zwembad

 
Moet zwembad Heersdiep dicht om de gebreken te verhelpen? ’Waarom loopt dit dossier al jaren?’, wil Behoorlijk Bestuur weten
Ruim drie jaar geleden werd bekend dat zwembad Heersdiep allerlei gebreken vertoont.
© George Stoekenbroek
Delano Weltevreden
 
DEN HELDER
Moet zwembad Heersdiep de deuren sluit vanwege de problemen die in het geheim verklaarde rapport zijn geschreven? En als het dicht moet: hoe lang gaat de hersteloperatie duren? Behoorlijk Bestuur wil dat van burgemeester en wethouders weten.
Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag: ,,We vinden het raar dat we van de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad moeten horen dat de gemeente over deze kwestie in een rechtszaak is verwikkeld. Dat is de zoveelste deze raadsperiode.’’
Haar fractie wil weten of er een plan van aanpak is voor het verhelpen van de gebreken. En of er voor het publiek een alternatief voorhanden is als het zwembad dicht moet voor onderhoud. Hamerslag: ,,En waarom loopt dit dossier al jaren? In 2015 is een rapport uitgebracht. Vervolgens weer in 2018 en nu is er een rapport waarvan de inhoud niet openbaar mag worden gemaakt.’’
 
Gebreken
Het zwembad is in 2013 opgeleverd. In 2018 werd bekend dat het diverse gebreken vertoont, onder meer loszittende tegels en scheuren in het beton. De bouwbedrijven A. Tuin en Van der Wal zijn door de gemeente aansprakelijk gesteld voor de schade, maar zij zeggen dat hen niets te verwijten valt. Zij zeggen tijdens de bouw aan de bel te hebben getrokken over fouten in het bestek. De door de gemeente ingehuurde toezichthouder zou toen hebben gezegd dat er niets aan de hand was en dat zij door moesten bouwen. Dat hebben zij vervolgens gedaan.
 
Kan een afbeelding zijn van de tekst '10 Noordhollands Dagblad Moet zwembad Heersdiep dicht om de gebreken te verhelpen? 'Waarom loopt dit dossier al jaren?', wil Behoorlijk Bestuur weten FHEDER UNENITKOD Ruim drie jaar geleden werd bekend dat zwembad Heersdiep allerlei gebreken vertoont.'
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER