2021 september 03 Fracties willen grondig onderzoek naar permanente vestiging van stadhuis in pand Rabobank Een impressie van de toekomstige raadszaal in gebouw 66 op Willemsoord.

Fracties willen grondig onderzoek naar permanente vestiging van stadhuis in pand Rabobank Een impressie van de toekomstige raadszaal in gebouw 66 op Willemsoord.

Fracties willen grondig onderzoek naar permanente vestiging van stadhuis in pand Rabobank Een impressie van de toekomstige raadszaal in gebouw 66 op Willemsoord.

✅Maandag gaat onze fractie, samen met andere fractie een motie indienen.
✅Wij vinden locatie Willemsoord een slechte keuze voor een stadhuis.
✅Vanaf begin af aan dat de coalitie met dit slechte plan kwam roepen wij van Behoorlijk Bestuur dat, we de huisvesting zoals deze nu is willen behouden.
✅Afgelopen week kwam naar buiten dat het RABOBANK gebouw te koop is voor 5,2 miljoen ❗❤️
✅Wij vinden dat het college deze kans niet voorbij kan laten gaan en dit gebouw moet kopen❗

In het NHD⤵️
Fracties willen grondig onderzoek naar permanente vestiging van stadhuis in pand Rabobank
Een impressie van de toekomstige raadszaal in gebouw 66 op Willemsoord.
Marischka de Jager
DEN HELDER

De fracties van GroenLinks, Behoorlijk Bestuur, D66, Senioren Actief en PVV willen dat de vestiging van een nieuw stadhuis in het Rabobank-gebouw op Kooypunt, grondig onderzocht wordt. Daartoe dienen de vijf fracties maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in.
Volgens de vijf fracties is er over de huisvesting van het stadhuis een nieuwe situatie ontstaan nu het Rabobankgebouw aan de Verkeerstorenweg op de markt is gekomen. De vraagprijs is 5,2 miljoen euro. De gemeente gebruikt dit pand nu ook al in afwachting van verbouw op Willemsoord. Voor die verbouwing is 1,9 miljoen extra nodig door gestegen bouwkosten. Afgelopen maandag ging de coalitie akkoord met deze extra investering.

Alternatief
Aankoop van het Rabobankgebouw was geen alternatief, volgens wethouder Michiel Wouters omdat er dan ook nog een pand moet komen voor de publieksbalies en dat zou niet kunnen in het pand aan de Kerkgracht waar deze nu al tijdelijk zijn ondergebracht. Woningstichting zou hier op termijn plannen hebben voor appartementen.
De vijf fracties die komende maandag een motie gaan indienen, willen dat er een onderzoek komt naar de haalbaarheid en de financiële consequenties van huisvesting van de gemeentelijke organisatie aan de Verkeerstorenweg 3. „Onder meer omdat onze ambtenaren daar al gehuisvest zijn en naar blijkt naar tevredenheid. Huisvesting aan de Verkeerstorenweg kent bovendien niet de problemen van huisvesting op Willemsoord zoals de bereikbaarheid, het ontbreken van een openbaar vervoerverbinding, een tekort aan parkeerplaatsen etc.” In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek willen de fracties dat de voorbereidingen voor de verbouw van gebouw 66 en 72 op Willemsoord – zoals de aanbestedingsprocedure – worden stopgezet.

De fracties stellen voorts dat er nog veel onduidelijkheid bestaat ’over allerlei bijkomende zaken die het budget van het stadhuis raken’. „Door het te koop staan van het Rabobank-gebouw ontstaat er nu de gelegenheid om spreekwoordelijk ’eieren voor ons geld te kiezen’. „Alles wordt duurder, werd in de commissievergadering van 31 augustus gesteld door de wethouder. Correct opgemerkt en omdat alles duurder wordt, heb je daar geld voor nodig. Een (groot) gedeelte van dat geld kunnen we nu vinden door het stadhuis goedkoper te realiseren.”
Een impressie van de toekomstige raadszaal in gebouw 66 op Willemsoord.
© Artist Impression Office Winhov en Van Hoogevest Architecten

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER