2021 september 12 Gastschrijver Mart Coers: Maandagavond weer met verbazing gekeken naar een staaltje van ondemocratische democratie

Gastschrijver Mart Coers: Maandagavond weer met verbazing gekeken naar een staaltje van ondemocratische democratie

Gastschrijver Mart Coers: Maandagavond weer met verbazing gekeken naar een staaltje van ondemocratische democratie

Maandagavond weer met verbazing gekeken naar een staaltje van ondemocratische democratie. Er werd steeds weer gehamerd op het democratisch genomen besluit, waar niemand meer onderuit kan?

Het ging weer los over de motie van Behoorlijk Bestuur DH&JD waarin door de oppositie met uitzodering van Gemeente Belangen werd verzocht aan het college om een onderzoek in te stellen naar de financiële gevolgen van een stadskantoor op de Verkeerstorenweg.

Alles werd uit de kast gehaald om deze motie te kunnen torpederen. Bijv. een tirade van de heer Blank waarbij zelfs het kopje koffie in de doorgang van het nieuwe stadhuis tot nautisch genoegen werd verheerlijkt.

Bij monde van mevr. Boessenkool van GL werden alle echte bedragen en voordelen van een stadskantoor op de Verkeerstorenweg en een stadhuis op de Kerkgracht nog eens nadrukkelijk over het voetlicht gebracht, maar dat mocht niet baten. Ook de besparing van ettelijke miljoenen Euro’s heeft de oppositie niet doen veranderen van gedachten.

De VVD vindt de college-berekening voor het pand op de Verkeerstorenweg inderdaad correct, terwijl ieder weldenkend mens kan zien dat het sterk overtrokken bedragen en dat ze ridicuul zijn.

Toen de wethouder antwoord gaf op de aan hem gestelde vragen viel mij op dat deze man een uur kan kletsen zonder iets te zeggen. Je ziet de moedeloosheid van de oppositie toenemen, terwijl wethouder Wouters iedere vraag ontdook. Hij vertelde dat over de plaats van het stadhuis niet te onderhandelen viel omdat Wooningstichting had bedongen dat het stadhuis in de binnenstad moest komen anders zou de verkoop van het pand aan de Bijlweg niet doorgaan.

Dus WS. BV leent van de Gemeente geld (er staat nog €42 miljoen open) Het zusterbedrijf wil ook geld lenen bij de gemeente. Het is financieel een gezond bedrijf. Dus wij gaan van onze zelf geleende miljoenen 45 miljoen aan de Woningstichting doorlenen? En datzelfde bedrijf bedingt dat de gemeente Den Helder een Stadhuis in het centrum (Willemsoord) moet bouwen op straffe van het niet aankopen van het pand Drs. F. Bijlweg ter waarde van 2.5 miljoen Euro. In 2011 is door Wethouder Den Dulk en WS vastgelegd dat als de gemeente naar de binnenstad zou verhuizen WS 2,5 miljoen Euro betalen voor Drs. F. Bijlweg. In de deal is veel meer opgenomen, maar dat schijnt onder geheimhouding te zijn?

Dus door een onderonsje met WSBV is het college alle zeggenschap over de plaats van een stadhuis kwijt? Dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Dit college en deze coalitie hebben onze onafhankelijkheid verkocht aan Zeestad, Tuin en Woningstichting om de opvlieger van de heer Vreugdenhil te kunnen verwezenlijken.

Wat ik mij wel afvraag wat het door de VVD noodzakelijk geachte plan B is van dit college als er weer een overschrijding van de kosten komt. Want ik begrijp dat dit de laatste keer is dat er extra geld wordt gevraagd

 

 

 

 

 

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER