2021 december 01 JuttersPas

JuttersPas

JuttersPas

✅Wij staan achter het feit dat inwoners €10,00 extra te besteden krijgen en daarmee lokale ondernemers steunen.
⛔De argumentatie van de wethouder is in onze ogen fout.
In feite steunt hij alleen de ondernemers die aangesloten zijn bij de Jutterpas en niet alle ondernemers, dus een selecte groep.
⛔Je moet nu als ondernemer lid worden. Het 1e jaar is gratis, hierna is het €19,50 per maand.
⛔Wanneer dit het systeem wordt om dit soort acties vaker op te tuigen, dwing je ondernemers om lid te worden van JuttersPas…. Wij vinden hier duidelijk iets van.
 
Ndh schreef het volgende ⤵️
Winkeliers die een graantje mee willen pikken van de 267.000 euro gemeentelijke steun aan Helderse ondernemers, moeten lid zijn van Jutterpas
 
Delano Weltevreden
DEN HELDER
Het tientje dat elk huishouden van de gemeente krijgt, kan alleen worden besteed bij bedrijven die zijn aangesloten bij de Jutterpas. Daarmee worden winkeliers die daar niet bij zijn aangesloten niet benadeeld, zegt wethouder Kees Visser. ,,Elk bedrijf kan gratis lid worden. En zich weer afmelden.’’
De beperkingen die met de coronacrisis gepaard gaan, maken het voor Helderse ondernemers lastig om een normale boterham te verdienen. Uit het Steunfonds van 2 miljoen euro heeft de gemeente daarom ruim 267.000 euro uitgetrokken om de lokale economie te ondersteunen.
Het tientje dat elk huishouden krijgt, kan alleen worden besteed bij bedrijven die bij de Jutterpas zijn aangesloten. De Jutterpas is een initiatief van Helderse ondernemers. Inwoners met een Jutterpas komen bij de ruim honderd aangesloten ondernemers in aanmerking voor allerlei extra’s.
Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur vindt het onterecht dat inwoners hun tegoed niet kunnen besteden bij ondernemers die niet zijn aangesloten. Dat zijn er veel meer dan die wél bij Jutterpas zijn aangesloten, zegt zij.
 
Initiatief
Wethouder Kees Visser wees de raad er op dat het initiatief ondersteund wordt door de diverse ondernemersverenigingen. Bovendien kunnen de winkeliers die nog niet zijn aangesloten bij Jutterpas dat gratis doen. Zij kunnen daar ook op elk moment weer afscheid van nemen, benadrukte Visser maandagavond in de gemeenteraad.
GroenLinks had graag gezien dat huishoudens hun tientje ook bij verenigingen, buurthuizen en sportclubs konden besteden. Wethouder Visser zegt dat die al steun hebben ontvangen uit het Steunfonds.
Het gros van de gemeenteraad is het met de wethouder eens dat andere winkeliers ook de mogelijkheid hebben om een graantje van die 267.000 euro mee te pikken als zij zich bij Jutterpas aansluiten. De motie van Behoorlijk Bestuur heeft het daarom niet gehaald
 
© Archieffoto Peter van Aalst
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER