2023 mei 25 Video: Woordvoering, over onze standpunten mbt het doelgroepenvervoer Maatschappelijke Ontwikkeling

Video: Woordvoering, over onze standpunten mbt het doelgroepenvervoer Maatschappelijke Ontwikkeling

Video: Woordvoering, over onze standpunten mbt het doelgroepenvervoer Maatschappelijke Ontwikkeling

Netty Kolsteeg hield woordvoering over onze standpunt over het doelgroepenvervoer Maatschappelijke Ontwikkeling -vergadering d.d.23/5/23⤵️

 

 

Wat mij opvalt is dat bovenaan staat dat de status van het stuk “scenario’s WMO-vervoer” definitief staat, wat is er definitief aan dit stuk?

Wat ik uit de scenario’s op maak is dat het advies en de keuze wordt gemaakt voor een hybride vorm, dus een Open House, zoals nu ook wordt gedaan.

Hier wordt ook gesproken over het opzetten van een vrijwilligers systeem, de gemeente wil vrijwilligers een rol geven. Dit is natuurlijk bijzonder vrijgevig van de gemeente, maar willen vrijwilligers deze onbetaalde rol wel?

BB blijft van mening dat betaalde chauffeurs beter zijn voor de continuïteit en de motivatie. Dan hebben we het nog eens gehad over het grote gebrek aan vrijwilligers en het feit dat hier als het ware “broodroof” wordt gepleegd. De professionele taxichauffeurs moeten aan strenge eisen voldoen willen zij hun beroep mogen blijven uitoefenen. (Taxichauffeurs hebben strenge regelgeving. O.A. VOG check, een apart rijbewijs, een strenge controle op de rijtijdenwet door de inspectiedienst ILT.

Vrijwilligers vallen allemaal buiten deze eisen. Het onderbrengen bij organisaties zoals Belbus is niks anders dan BROODROOF.)

Daarbij is het gebruik maken van vrijwilligers systemen opgelegd pandoer door de overheid.
Vrijwillig blijkt niet vrijblijvend te zijn, vrijwilligers moeten zelf vervang regelen als zij niet kunnen werken. Daarbij is het slecht voor de economie, dus maak er betaalde banen van.

Ook lezen wij in het stuk dat er met de vinger wordt gewezen naar de WMO-cliënten, omdat zij momenteel geen bijdrage betalen en de huidige regeling zoals die nu is hun bevalt, zijn zij kennelijk schuldig aan het niet meedraaien van vrijwilligers.

Hierbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat de overheid alle verpleeg/ouderen huizen heeft gesloten omdat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen. Dus gezien dit feit is een eigen bijdrage onacceptabel. De vraag is of er al eens is berekend wat de ambtelijke inzet kost bij het verwerken van de bijbehorende administratie.

Het college zou er goed aan doen om in Den Haag meer geld te vragen voor het doelgroepenvervoer, geen gebruik maken van vrijwilligers, maar mensen een baan geven, dat is goed voor de economie en voor de mensen!

Ook valt te lezen dat de Belbus helemaal niet zo goedkoop is, en dat de eigenaar een commercieel bedrijf is, maar dat de aansluiting op een lopend systeem eenvoudig zou zijn.

Volgens BB valt de Belbus alleen doelmatig te gebruiken als er een standplaats is in Den Helder, daarbij blijft de vraag wie de hoge kosten van deze Belbus gaat betalen. Wat moet ik me voorstellen bij de aansluiting van de Belbus op het huidige systeem?
Verder valt ook te lezen dat we moeten uitgaan van vraaggericht vervoer, dat is positief en de enige juiste wijze.
 
Technische vragen⤵️
In de huidige voorziening is het al mogelijk buiten de gemeentelijke grenzen te reizen. Tegen een redelijk goedkoop tarief en met gebruikmaking van een extra indicatie HPKB.
Is dit onderzocht door de gemeente?
Wordt er goed gecontroleerd dat alle aanbieders van vervoer zich houden aan de eisen, zoals zomerbanden door winterbanden vervangen, schadevrije auto’s n de rust- en rijtijden?
Staan bovenstaande verwoord in een rapport?
Gebruikmaking van taxidiensten in Den Helder zorgt voor korte rijtijden, is onderzocht wat de rijtijden zullen zijn van een Belbus uit de regio?
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER