2024 januari 25 Video, Woordvoering: mbt Helders Perspectief diende wij samen met de Stadspartij 3 amendementen in

Video, Woordvoering: mbt Helders Perspectief diende wij samen met de Stadspartij 3 amendementen in

Video, Woordvoering: mbt Helders Perspectief diende wij samen met de Stadspartij 3 amendementen in

Jaarlijks € 50.000,- voor nieuwe evenementencoördinator Den Helder, van 0,5 FTE
Vorige maand wilde het college bezuinigen op Helders Perspectief, deze maand wordt er om extra budget gevraagd 🥴
 
Afgelopen maandag diende Sjoerdoudijk mbt Helders Perspectief samen met de Stadspartij 3 amendementen in.
❗Deze zijn niet aangenomen.
✅Om eerder te evalueren. Toelichting:
Het wonen, werken, leren en recreëren is continu in verandering. Het jaarlijks beschikbaar stellen van de middelen voor het Helders Perspectief op basis vaneen evaluatie geeft de raad meer flexibiliteit en meer controle. Bij een veranderende situatie heeft de raad de mogelijkheid om er snel op in te spelen en om sneller te controleren op de gewenste resultaten.
 
✅Tekst sterk verhaal te veranderen. Toelichting:
Het doel van is Den Helder positief uit te dragen. Een sterk verhaal kan negatief worden uitgelegd. Vandaar een andere formulering.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Een sterk verhaal is een verhaal dat voor waar wordt verteld, maar waarvan de inhoud zodanig onwaarschijnlijk is dat het niet waar kan zijn. Het verschil met een broodjeaapverhaal is dat niemand het sterke verhaal serieus neemt, terwijl de broodjes aap vaak grif aftrek vinden, zelfs nadat ze ontkracht zijn. Een sterk verhaal wordt dan ook meer ter vermaak verteld dan om opportunistische of zelfs malicieuze redenen. De verteller verwacht niet dat het verhaal geloofd wordt, al zal hij dat niet altijd laten blijken, en de constatering dat het een sterk verhaal betreft verontwaardigd van de hand wijzen.
 
✅Budget voor een evenementen coördinator te schrappen
Toelichting:
Het doel is een besparing te realiseren van € 50.000,-. We hebben er alle vertrouwen in dat binnen de huidige ambtelijke organisatie er een ambtelijk talent wonend in Den Helder rondloopt, dat zich bezig wilt houden met coördinatie en de voorbereiding bij het organiseren van evenementen. Door het herschikken van de taken binnen de ambtelijke organisatie zal de besparing worden gerealiseerd.
 
Lianne Snel van Regio Noordkop schreef hier onderstaand artikel over⤵️
Jaarlijks € 50.000,- voor nieuwe evenementencoördinator Den Helder
Den Helder – De gemeente Den Helder gaat een evenementencoördinator aanstellen om organisatoren van evenementen ondersteuning te bieden bij zaken als het aanvragen van vergunningen en subsidies. Deze nieuwe functie (o,5 fte) is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van het Helders Perspectief 2024-2027, dat maandagavond door de raad is vastgesteld. Aan de evenementencoördinator zit een budget van jaarlijks € 50.000,- verbonden.
 
Volgens wethouder Fotigui Camara hebben organisatoren van evenementen behoefte aan begeleiding bij het toewerken naar een evenement. “Organisatoren worden vaak te laat in het proces geconfronteerd met drempels die, bij goede coördinatie, voorkomen hadden kunnen worden.” De wethouder zei eerder dat organisatoren hierdoor vaak afhaken en dat dat voorkomen moet worden. “Met de inzet van een evenementencoördinator voldoen we aan de wens van organisatoren om als gemeente een meer faciliterende en ondersteunende houding aan te nemen”, aldus wethouder Camara.
 
Vanwege de jaarlijkse kosten van € 50.000,- zijn Behoorlijk Bestuur en de Stadspartij tegen het inzetten van deze nieuwe functie. De fracties kondigden maandagavond samen een amendement aan om het budget voor de evenementencoördinator te schrappen uit het uitvoeringsprogramma van het Helders Perspectief. Raadslid Sjoerd Oudijk (Behoorlijk Bestuur) stelde dat de evenementencoördinator prima kan worden gevonden binnen de huidige ambtelijke organisatie. Edwin Krijns, fractievoorzitter van het CDA, kon zich daar niet in vinden. “Wij geloven er niet in dat er nu iemand in een kantoor niks zit te doen, te wachten tot er een klusje voor hem is.” Wegens een gebrek aan steun door de raad werd het amendement door Harrie van Dongen (Stadspartij) namens beide fracties ingetrokken.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER