2024 februari 02 Video, Woordvoering: Commissie MO woordvoering over het agendapunt budget reservering kwetsbare buurten

Video, Woordvoering: Commissie MO woordvoering over het agendapunt budget reservering kwetsbare buurten

Video, Woordvoering: Commissie MO woordvoering over het agendapunt budget reservering kwetsbare buurten

Afgelopen maandag hield ons commissielid Netty Kolsteeg woordvoering over het agendapunt budget reservering kwetsbare buurten.

 

Zij schreef hierover onderstaand verslag ⤵️
Terugblik op de MO-vergadering van gisterenavond d.d. 29 januari 2024.
Zoals te doen gebruikelijk had ik me goed voorbereid op deze vergadering, aangezien Behoorlijk Bestuur een eigen visie heeft hoe burgerparticipatie in te zetten en ook hoe er zo efficiënt mogelijk kan worden omgegaan met de tijd en middelen van de gemeente en andere organisaties die in de wijken werken. Echter de wethouder stelde dat dit niet op het menu stond, deze vergadering was alleen om de 1,1 miljoen euro veilig te stellen.
Ook andere commissieleden hadden hier niet op gerekend.
 
In feite waren de belangrijkste vragen, hoe zit het programma in elkaar? Want de wethouder stelt dat deze 1,1 miljoen euro niet voldoende zal blijken te zijn. Maar er is nog niet echt bekend hoe dit geld zal worden besteed. De inspreker van het JAR had het over het opknappen van basketbalvelden etc. maar ja, daar is een aparte pot voor bij de afdeling onderhoudt. Een goede opmerking van de JAR was ook om dit geld niet te besteden aan vergaderende ambtenaren.
 
Verder is er nog sprake van het Woonconvenant+, waarmee ook bewonersinitiatieven worden gestimuleerd en betaald. CDA zal een motie/amendement indienen om boven water te krijgen hoe de prioritering ligt? Bij welke wijken rondom het stadshart? Ook de PVV wilde graag weten welke gebieden in NDH, die niet nader worden gedefinieerd in de startnota, er worden bedoeld.
Ook het onderhoud in de Oostslootstraat werd genoemd, maar dat roept bij mij direct de vraag op of je dit geld moet besteden aan nieuwe riolering? Is dat zo? Kortom een hoop vragen over de besteding van deze 1.1 miljoen euro. Er is wel sprake van een nauwe samenwerking tussen de Woningstichting en de Gemeente op sociaal gebied. Verder hoorde ik de wethouder de term “ontschotting” gebruiken, dit houdt volgens mij in dat diverse budgetten in elkaar overvloeien.
 
Persoonlijk ben is van mening dat de mist sinds de commissievergadering vorig jaar wat betreft hoe die 1,1 miljoen zal worden besteed, nog niet is opgetrokken
Tot zover
 
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER