2024 maart 11 De aankoop van twee kunstobjecten bij De Nollen in Den Helder wordt ter discussie gesteld

De aankoop van twee kunstobjecten bij De Nollen in Den Helder wordt ter discussie gesteld

De aankoop van twee kunstobjecten bij De Nollen in Den Helder wordt ter discussie gesteld

Het was even zoeken maar wij stuite op deze aankoop.
Wat ons betreft gaan er geen extra’s meer naar de Nollen, dus ook niet dmv deze aankoop.
De Nollen mag naar onze mening deze kunst plaatsen als goodwill voor alle subsidie gelden die deze partij al die jaren heeft gekregen. PVV en Stadspartij Den Helder en Samen Actief, dienen deze motie mede in.
⤵️

Den Helder – De aankoop van twee kunstobjecten bij De Nollen in Den Helder wordt ter discussie gesteld tijdens de raadsvergadering van 11 maart 2024. De betreffende kunst is gemaakt door Rudi van der Wint en in totaal € 1.046.897,- waard. De aankoop ervan is onderdeel van de grondexploitatie Station Den Helder Zuid, één van de stukken die de Helderse gemeenteraad maandagavond vast dient te stellen.

Behoorlijk Bestuur en de PVV willen die grondexploitatie wel vaststellen, maar alleen als de aankoop van de twee kunstobjecten daar uit gehaald wordt. De fracties dienen daar maandagavond een amendement over in. “Dit om aankoop kunst en vaststelling grondexploitatie in het geheel zuiver te houden. De discussie over deze aankoop kan dan later nog worden gevoerd”, vertelt Sjoerd Oudijk, raadslid voor Behoorlijk Bestuur en opsteller van het amendement.

Met het oog op de benodigde bezuinigingen, vinden Oudijk en zijn fractie dat deze discussie belangrijk is om te voeren. “Wij vinden dit niet het goede moment om zo een hoog bedrag voor de aanschaf van kunst te gaan gebruiken. Het is nu een moment van prioriteiten stellen”, aldus Oudijk. Ook de Stadspartij wil de aankoop van de kunstwerken om deze reden ter discussie stellen. De fractie van Harrie van Dongen overweegt mee te gaan in het amendement of een bespreekpunt van het onderwerp te maken.

Link naar het artikel op Regio Noordkop:
https://www.regionoordkop.nl/11/03/2024/aankoop-van-kunstobjecten-de-nollen-voor-ruim-e-9-ton-staat-ter-discussie

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER