2024 maart 28 Gerrit Kooij Behoorlijk Bestuur wil rechtszaken tegen lokale ondernemers voorkomen

Gerrit Kooij Behoorlijk Bestuur wil rechtszaken tegen lokale ondernemers voorkomen

Gerrit Kooij Behoorlijk Bestuur wil rechtszaken tegen lokale ondernemers voorkomen

Onze fractie wil rechtszaken tegen lokale ondernemers voorkomen.
Gerrit Kooij heeft vragen gesteld en stelt de rechtszaken tegen Rob Scholte en Wijnhold Bos als voorbeelden van rechtszaken die de gemeente veel geld hebben gekost, terwijl de conflicten ook anders hadden kunnen worden opgelost.

Den Helder – Raadslid Gerrit Kooij maakt zich zorgen over de manier waarop de gemeente Den Helder omgaat met lokale ondernemers, vooral als het gaat over het oplossen van conflicten. Daarom heeft Kooij namens zijn fractie Behoorlijk Bestuur aan het college gevraagd hoeveel geld de gemeente de afgelopen acht jaar heeft besteed aan rechtszaken tegen lokale ondernemers.

Kooij wil een overzicht van de directe uitgaven, zoals juridische kosten en schadevergoedingen, en de indirecte kosten, zoals de inzet van gemeentepersoneel. Ook vraagt hij het college of de gemeente Den Helder beschikt over een systeem of procedure voor het monitoren en evalueren van de kosten en de effectiviteit van de aanpak van deze rechtszaken.

Waarom stelt Kooij deze vragen? “Ik ben ooit de politiek ingegaan omdat ik het ondernemersklimaat in Den Helder wilde verbeteren. Als je rechtszaken tegen je eigen ondernemers voert, ondermijn je dat. Je moet de stad juist aantrekkelijk maken voor ondernemers.” Kooij noemt de rechtszaken tegen Rob Scholte en Wijnhold Bos als voorbeelden van rechtszaken die de gemeente veel geld hebben gekost, terwijl de conflicten volgens hem ook anders hadden kunnen worden opgelost. Om te kijken of dit soort situaties in de toekomst efficiënter en goedkoper kunnen worden aangepakt, is het voor Kooij noodzakelijk eerst in kaart te brengen hoeveel geld daadwerkelijk omgaat in rechtszaken tussen de gemeente Den Helder en lokale ondernemers.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER