2024 april 08 Noord Hollands Dagblad schreef over onze petities

Noord Hollands Dagblad schreef over onze petities

Noord Hollands Dagblad schreef over onze petities

Noord Hollands Dagblad schreef over onze petities
Delano Weltevreden
Behoorlijk Bestuur start petities tegen gewijzigde buslijnen en asowoningen
 
DEN HELDER – Oppositiepartij Behoorlijk Bestuur (BB) trekt ook buitenparlementair ten strijde tegen voorgenomen wijzigingen in het lokaal openbaar vervoer en het voornemen van het college om asowoningen in de gemeente neer te zetten.
 
Het nieuwe vervoersplan van Connexxion moet in juli ingaan. BB vindt het verslechtering op een aantal routes in Julianadorp, De Schooten, de Indische Buurt, Nieuw Den Helder en Huisduinen en naar het ziekenhuis.
Daarom heeft de fractie het initiatief genomen voor een petitie. „Die is online al bijna 1000 keer ondertekend, de papieren versie al 400 keer”, zegt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag. „We bieden de petitie in mei aan de provincie aan, maar ook aan Connexxion en de gemeente.”
 
Ook daarna kan de petitie ondertekend worden, zegt Hamerslag. „Nadat het vervoersplan in werking is getreden zullen reizigers ondervinden wat het voor hen inhoudt.”
BB ageert ook met een petitie tegen het plan van het college om containerwoningen neer te zetten bij de begraafplaats. Omdat de woningen zijn bedoeld voor mensen die overlast veroorzaken, worden zij ook wel asowoningen of hufterwoningen genoemd. „Vrijdag zijn we gestart, de petitie is al 375 keer ondertekend.”
De fractie vindt dat zulke woningen niet in Den Helder moeten komen, maar in een van de omliggende gemeenten. Den Helder doet volgens BB al voldoende wat het huisvesten van allerlei doelgroepen betreft.
 
💙❤️Hieronder beide links naar de petities.
May be an image of text that says 'Ook in De Schooten, ten noorden van het woonwagencentrum, ligt een perceel dat volgens het college geschikt is voor containerwoningen. archieffoto RedMouse Behoorlijk Bestuur start petities tegen gewijzigde buslijnen en asowoningen'
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER