2024 april 25 OVERLASTGEVERS Ook in De Schooten zijn asowoningen niet welkom

OVERLASTGEVERS Ook in De Schooten zijn asowoningen niet welkom

OVERLASTGEVERS Ook in De Schooten zijn asowoningen niet welkom

❗WIJ STEUNEN DE BEWONERS IN DE SCHOOTEN & TUINDORP❗
  • Toen 1 april de raadsinformatie brief over locatie onderzoek Ankerplaatsen naar alle raadsleden verstuurd werd, hebben wij deze direct onder de aandacht van bewoners in de Schooten en Tuindorp gebracht.
  • De buurtbewoners in de Schooten wisten niet dat hun buurt in dit locatieonderzoek waren opgenomen en wij hebben direct actie ondernomen door flyers te verspreiden, een petitie te starten en schriftelijke vragen te stellen.
De tekst van het krantenartikel van vandaag ⤵️
OVERLASTGEVERS
Ook in De Schooten zijn asowoningen niet welkom
Buurt is boos: ’We gaan er dwars voor liggen’
 
Deze plek in De Schooten staat als reserve voor containerwoningen op het lijstje van het college. Foto RedMouse
Containerwoningen voor overlastgevers in De Schooten? Geen denken aan, zeggen omwonenden. ,,We gaan er dwars voor liggen.’’ Een gang naar de rechter sluiten zij niet uit.
Delano Weltevreden
 
DEN HELDER Burgemeester en wethouders wilden op een braakliggend terrein aan het Tuinderspad tien tot twaalf woningen neerzetten voor overlastgevende dak- en thuislozen. Omwonenden, amateurtuinders en het bestuur van de rooms-katholieke begraafplaats kwam daartegen in het geweer. Ook diverse raadsfracties lieten van zich horen.
Omdat het college niet officieel van hun afwijzende standpunten op de hoogte was, zag het dagelijks bestuur van de gemeente geen enkele reden om de voorbereidingen te staken, zei verantwoordelijk wethouder Peter de Vrij.
Afgelopen maandag nam een raadsmeerderheid alle twijfels weg: aan het Tuinderspad mogen geen woningen voor overlastgevers komen. De raad vindt de locatie ook te groot. Het college is opgedragen op zoek te gaan naar locaties van zo’n duizend vierkante meter.
 
Er was al een locatieonderzoek gedaan. De plek aan het Tuinderspad was daar als meest kansrijke uit gekomen. Het perceel ten noorden van het woonwagencentrum in De Schooten was ook een geschikte locatie. Op vragen van Behoorlijk Bestuur antwoordde het college onlangs dat er geen garantie kan worden gegeven dat de containerwoningen daar niet komen als de locatie aan het Tuinderspad niet door kan gaan.
De woning van Geert Reinders op het woonwagencentrum is door een smal slootje gescheiden van het bewuste perceel. ,,Die containerwoningen komen hier niet, dat kán gewoon niet. We gaan er met z’n allen dwars voor liggen.’’
 
Buurtapp
Miranda Versteeg woont al een kwart eeuw met haar man aan de Jan Theunisz Kampstraat. ,,We wonen hier heerlijk.’’ In de buurtapp is de eventuele komst van containerwoningen het gesprek van de dag.
,,We kijken er vanuit de achtertuin net op uit, maar maken ons wel grote zorgen om wat er straks voor mensen in de buurt kunnen rondlopen. We zouden het echt vreselijk vinden als die asowoningen hier zouden komen. Zoiets willen we niet in onze buurt.’’
 
In de bocht van de G.P. Blankmanstraat woont Marlinde Krijger met haar gezin. Vanuit de rechterzijkant van de woning kijkt het gezin uit over het bewuste terrein. ,,We wonen hier nu acht jaar, in alle rust. De tuin, die tegen de sloot aan ligt, willen we aanpakken. Maar als die containerwoningen naast ons huis komen, wordt onze woning minder waard. Daar zijn we niet blij mee.’’
Zij werkt bij de Nederlandse Spoorwegen. ,,In mijn werk hebben we op stations veel met deze doelgroep overlastgevers te maken en we worden er soms knettergek van. Er wordt van alles en nog wat gesloopt, collega’s worden bedreigd.’’
 
Zwerven
Zij en haar gezin vrezen geluidsoverlast, troep in de sloot en ongewenst volk dat door de buurt gaat zwerven. ,,We snappen ook wel dat die mensen een plek nodig hebben, maar waarom zou dat hier moeten?’’
Vraagt ook Martijn Ritman zich af. Hij woont met echtgenote en vier kinderen pal tegenover het perceel. ,,Waarom moet dat in zo’n kindvriendelijke buurt? Met containerwoningen in de omgeving ga je je toch afvragen of je je spullen buiten moet laten, of het wel veilig is dat je kinderen alleen naar buiten gaan. Het heeft invloed op je veiligheidsgevoel.’’
 
Grootte
De gemeenteraad vindt duizend vierkante meter meer dan voldoende voor tien tot twaalf containerwoningen. Wethouder Peter de Vrij is het daar niet mee eens. Het perceel ten noorden van het woonwagencentrum in De Schooten is zo’n 6000 vierkante meter groot.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER