2024 mei 06 Ongelooflijk dat het college achter de wijzigingen staat die voor veel reizigers problemen op gaan leveren

Ongelooflijk dat het college achter de wijzigingen staat die voor veel reizigers problemen op gaan leveren

Ongelooflijk dat het college achter de wijzigingen staat die voor veel reizigers problemen op gaan leveren

💔Ongelooflijk dat het college achter de wijzigingen staat die voor veel reizigers problemen op gaan leveren.
💔Geen aansluiting op Schooten Plaza, geen halte Timorlaan.
💔Haltes Baskeweg, Walvisvaardersweg, Harpoenierstraat en Baljuwstraat worden geschrapt.
💔Julianadorp Den Helder terug van 2x per uur naar 1x per uur.
Onze petitie blijft openstaan zodat nog meer busreizigers zich kunnen laten horen
💙❤️Wij geven niet op
 
Lianne Snel van regio Noordkop schreef hierover.
Ouderen in Den Helder de dupe van wijziging busroutes, college belooft aangepast vervoer – “We gaan de handschoen oppakken om deze doelgroep tegemoet te komen.” Dat beloofden gedeputeerde Jeroen Olthof en wethouder Petra Bais maandagavond aan de raadscommissie stadsontwikkeling en beheer.

Den Helder – De bushaltes bij het winkelcentrum Schooten Plaza en zorginstelling Ten Anker komen vanaf 21 juli 2024 te vervallen. Dat is onderdeel van de nieuwe dienstregeling van Connexxion. “We kunnen helaas niet iedereen tevreden stellen”, was de reactie van het bestuur van de gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland op de kritiek die de raadscommissie stadsontwikkeling en beheer maandagavond leverde op de wijzigingen in de dienstregeling. Wel beloofden wethouder Petra Bais en gedeputeerde Jeroen Olthof zo snel mogelijk op zoek te gaan naar aangepast vervoer van en naar deze locaties.

Connexxion heeft haar dienstregeling voor de regio Noord-Holland Noord in samenspraak met het Helderse college en de provincie aangepast. De bekendmaking hiervan leverde in Den Helder echter veel kritiek op. Zo is de fractie van Behoorlijk Bestuur samen met de SP Den Helder een petitie gestart om te voorkomen dat de nieuwe dienstregeling in werking treedt. Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, overhandigde de 1708 keer ondertekende petitie voorafgaand aan de commissievergadering aan Jeron Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder meer Mobiliteit en Bereikbaarheid.

Ook Beter voor Den Helder is het oneens met de wijzigingen in de dienstregeling. Hun raadslid Nancy List was de eerste die zei dat het schrappen van de bushaltes bij winkelcentrum Schooten Plaza en zorginstelling Ten Anker een slecht idee is. Zij agendeerde het onderwerp daarom namens BvDH met hoge prioritering als bespreekpunt in de raadscommissie. Het doel van deze bespreking was het krijgen van uitleg over de totstandkoming van de nieuwe dienstregeling en de keuzes die zijn gemaakt. Wethouder Bais (die inviel voor portefeuillehouder Tessa Augustijn) en gedeputeerde Olthof stonden de raadscommissie hierover te woord.

Gedupeerden
“We willen zoveel mogelijk inwoners van dienst zijn en zo goed mogelijk inspelen op de behoeften van die inwoners”, begon Olthof. De gedeputeerde vertelde dat middels een onderzoek is gekeken naar de vervoersstromen van OV-gebruikers en dat de nieuwe dienstregeling daar op gebaseerd is. “Er zullen altijd mensen geraakt worden bij een wijziging van het openbaar vervoer. Dat kan je niet voorkomen.” Sylvia Hamerslag reageerde daarop dat zij begrijpt dat wordt gekeken naar hoeveel mensen in een bepaalde bus zitten, maar dat ze het veel belangrijker vindt wie er in die bus zitten. “Dan heb ik het over ouderen en minder valide mensen. Het schrappen van bushaltes die zij gebruiken heeft voor deze mensen ver strekkende gevolgen.” Een groot deel van de fracties sloot zich daarbij aan.

Olthof zegt zich bewust te zijn van die gevolgen en beloofde: “We gaan de handschoen oppakken om deze doelgroep tegemoet te komen.” Ook wethouder Bais durfde het beestje bij de naam te noemen. “De nieuwe dienstregeling betekent inderdaad dat een aantal doelgroepen en locaties buiten de boot vallen.” Daarbij ook vanuit het Helderse college de toezegging te gaan kijken naar aanvullend vervoer voor de gedupeerden van de nieuwe dienstregeling. Aangezien de bushaltes op korte termijn al vervallen, wilde Nancy List weten wanneer de handschoen daadwerkelijk opgepakt wordt. “De komende maanden”, antwoordde Olthof.

Ziekenhuis
Ten onrechte werd de afgelopen tijd ook gesuggereerd dat de bushalte bij het ziekenhuis in Den Helder komt te vervallen. Dat is niet waar, buslijn 30 start voortaan bij het ziekenhuis (1x per uur) en ook de nieuwe lijn 37 (ook 1x per uur) rijdt via het ziekenhuis.

Klik op deze link voor meer info over de nieuwe vervoersregeling van Connexxion

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER