2024 mei 06 Sylvia Hamerslag overhandigt petitie tegen nieuwe dienstregeling Connexxion aan gedeputeerde Olthof

Sylvia Hamerslag overhandigt petitie tegen nieuwe dienstregeling Connexxion aan gedeputeerde Olthof

Sylvia Hamerslag overhandigt petitie tegen nieuwe dienstregeling Connexxion aan gedeputeerde Olthof

Sylvia Hamerslag overhandigt petitie tegen nieuwe dienstregeling Connexxion aan gedeputeerde Olthof

Den Helder – Een petitie van Behoorlijk Bestuur en de SP Den Helder tegen de nieuwe dienstregeling van Connexxion heeft 1708 handtekeningen opgeleverd. Sylvia Hamerslag (fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur) overhandigde de petitie maandagavond aan Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder meer Mobiliteit en Bereikbaarheid.

De petitie is opgezet in reactie op de wijzigingen in de Connexxion OV-dienstregeling die medio juli 2024 ingaat. Connexxion heeft de dienstregeling in samenspraak met de gemeente en de provincie aangepast. Hamerslag: “Als de regiomanager van Connexxion veel klachten ontvangt, kan overwogen worden om de genomen beslissing te herzien. Deze petitie is een verzameling van klachten.”

Bij de nieuwe dienstregeling gaat buslijn 30 van Station Den Helder naar Julianadorp nog maar één keer per uur rijden. Dat vinden de ondertekenaars van de petitie te weinig; onderdeel van de petitie is deze buslijn twee keer per uur te laten rijden. Daarnaast willen Behoorlijk Bestuur en de SP de huidige route van buslijn 34 behouden. Dat betekent het in stand houden van bushaltes bij het winkelcentrum Schooten Plaza en zorginstelling Ten Anker, die met ingang van de nieuwe dienstregeling zouden verdwijnen.

De uitreiking van de petitie vond plaats in het stadhuis op Willemsoord, voorafgaand aan de vergadering van de commissie stadsontwikkeling en beheer, waar gedeputeerde Olthof bij aanwezig is. De nieuwe dienstregeling wordt tijdens de commissievergadering besproken, evenals een voorstel van het Helderse college vijf ton te investeren in bushaltes. “Dit is belangrijk voor de inwoners. Het is een samenwerking tussen de gemeente en provincie, dus ik vind het belangrijk om hier namens de provincie en ter ondersteuning van wethouder Augustijn bij aanwezig te zijn”, aldus Olthof.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER