2024 mei 13 Behoorlijk Bestuur pleit voor herbestemming oud schoolgebouw in Julianadorp

Behoorlijk Bestuur pleit voor herbestemming oud schoolgebouw in Julianadorp

Behoorlijk Bestuur pleit voor herbestemming oud schoolgebouw in Julianadorp

 – De fractie wil middels een motie de wens van de Belangen Vereniging Julianadorp in vervulling brengen.

Lianne Snel van RegioNoordkop schreef:

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp schiet de Belangen Vereniging Julianadorp (BVJ) te hulp in hun zoektocht naar een herbestemming voor de oude School 1 op de hoek van de Langevliet en de Van Foreestweg. Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag gaat tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 mei een motie indienen waarin zij het college vraagt het oude schoolgebouw op te nemen in de lijst van gemeentelijke monumenten en het pand op te nemen in het project ONS.

De aanleiding voor Behoorlijk Bestuur om deze motie in te dienen is de hulpkreet van de dorper belangenvereniging in het Noord Hollands Dagblad. De BVJ maakt zich al lange tijd zorgen over het voortbestaan van School 1 en heeft zelfs een werkgroep ‘Cultureel Erfgoed’ in het leven geroepen die zich daar actief mee bezighoudt. Deze werkgroep heeft nu een zogeheten redengevende beschrijving opgesteld voor het oude schoolgebouw om zo de status gemeentelijk monument voor het pand te verkrijgen. Ook hoopt de werkgroep dat het gebouw kan worden opgenomen in het project ONS Julianadorp.

Behoorlijk Bestuur verzoekt het Helderse college in gesprek te gaan met de Belangen Vereniging Julianadorp en de werkgroep die zich bezighoudt met het voortbestaan van het oude schoolgebouw. Ook wil de fractie middels een motie de wens van de BVJ-werkgroep in vervulling brengen. Als een meerderheid van de gemeenteraad daar op 21 mei mee instemt, lukt dat.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER