2024 mei 16 RegioNoordkop: Behoorlijk Bestuur stapt uit formatieproces nieuwe coalitie

RegioNoordkop: Behoorlijk Bestuur stapt uit formatieproces nieuwe coalitie

RegioNoordkop: Behoorlijk Bestuur stapt uit formatieproces nieuwe coalitie

Behoorlijk Bestuur stapt uit formatieproces nieuwe coalitie – Dat vertelt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag na een teleurstellend tweede gesprek met Carlo Assorgia, fractievoorzitter van Beter voor Den Helder en leider van het formatieproces. Behoorlijk Bestuur hoopte veel te kunnen sleutelen aan het coalitieakkoord, maar Beter voor Den Helder heeft slechts een aanscherping van het huidige coalitieakkoord voor ogen.

Lianne Snel van RegioNoordkop schreef:
Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur gaat geen deel uitmaken van de nieuwe coalitie van de gemeente Den Helder. Dat vertelt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag na een teleurstellend tweede gesprek met Carlo Assorgia, fractievoorzitter van Beter voor Den Helder en leider van het formatieproces. Behoorlijk Bestuur hoopte veel te kunnen sleutelen aan het coalitieakkoord, maar Beter voor Den Helder heeft slechts een aanscherping van het huidige coalitieakkoord voor ogen.

Bij het eerste gesprek met Assorgia heeft Hamerslag aangegeven onder welke voorwaarden haar fractie in een coalitie zou willen stappen. Ten eerste wil Behoorlijk Bestuur een referendum voor de Seasaw en project Dijkkwartier. Daarnaast zet Sylvia Hamerslag namens haar fractie Behoorlijk Bestuur geen handtekening onder een coalitieakkoord waar de Kleine Werf in staat. Ook wil Hamerslag dat de huisvesting van arbeidsmigranten en het plaatsen van containerwoningen voor overlastgevers geschrapt wordt uit het coalitieakkoord.

“Als ik deze drie punten er uit had kunnen halen, was ik tevreden geweest. Dan kan ik ook aan mijn achterban verklaren waarom ik in de coalitie stap”, aldus Hamerslag. Tijdens het tweede gesprek met Assorgia, dat woensdagmiddag plaatsvond, werd echter al snel duidelijk dat dat niet ging lukken. Of Hamerslag dat jammer vindt? “Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik vind dat je altijd met elkaar in gesprek moet gaan, maar op deze manier hadden wij op teveel punten moeten draaien.” Carlo Assorgia bevestigt dat de fracties inhoudelijk te ver uit elkaar liggen om samen in een coalitie te stappen. “Dat neemt niet weg dat we op andere onderwerpen samen kunnen werken”, voegt hij toe.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER