2024 mei 16 Waarom stapt BEHOORLIJK BESTUUR UIT FORMATIEPROCES

Waarom stapt BEHOORLIJK BESTUUR UIT FORMATIEPROCES

Waarom stapt BEHOORLIJK BESTUUR UIT FORMATIEPROCES

❗BEHOORLIJK BESTUUR STAPT UIT FORMATIEPROCES ❗
 
Hieronder de 3 onderwerpen waarover ons standpunt gevraagd werd:
✅Dijkkwartier / Seasaw?
Referendum, ipv slechts informerend, echt participatie toepassen. Laat onze inwoners kiezen of zij dit willen ja of nee.
✅ Kleine werf op Willemsoord?
Laat dit aan de raad over, dus kan wat ons betreft uit het coalitieakkoord.
✅ Omvaarroute?
Hier is geen noodzaak meer voor en heeft grote gevolgen voor de museum haven en jachthaven Willemsoord, dus zijn wij op tegen.
 
Verder waren onze wensen voor het huidige
coalitieakkoord⤵️
1️⃣Schrappen huisvesting Arbeidsmigranten, overlastgevers moeilijkplaatsbare uit de regio.
2️⃣Geen cent meer naar de Nollen, de bevoorrechte positie die dit museum inneemt is doorgeschoten en valt niet meer uit te leggen aan onze inwoners, kunst station zuid is de druppel en voert de prijs voor de woningen op, waardoor dit op het bordje van de nieuwe huiseigenaren komt te liggen. Het zou de Nollen sieren deze kunst in bruikleen te gunnen aan de gemeente cq buurt.
3️⃣Terugdringen invloed vanuit regio
 
NhD schreef ⤵️
Delano Weltevreden
Behoorlijk Bestuur stapt uit gesprekken over vorming nieuwe coalitie Den Helder. ’We liggen te ver uit elkaar’
DEN HELDER – Behoorlijk Bestuur praat niet meer mee over de vorming van een nieuwe coalitie in Den Helder. ,,We liggen te ver uit elkaar. Er wordt niets uit het coalitieakkoord gehaald, dat is leidend’’, zegt fractievoorzitter Sylvia Hamerslag.
 
De bestuurscrisis is ontstaan op 22 april. Voor de tweede keer binnen een maand kreeg wethouderskandidaat Remco Duijnker te weinig stemmen van de coalitiepartijen VVD, D66, CDA, GL, Stadspartij en PvdA om benoemd te worden. Daarop zegde Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder het vertrouwen in de wethouders van zijn coalitiepartners op.
BvDH heeft alle fracties gevraagd om mee te praten over een nieuwe coalitie. Alleen Samen Actief heeft geen gehoor gegeven aan die oproep. Nu geeft BB er de brui aan.
 
Aanscherpingen
Sylvia Hamerslag was door Assorgia gevraagd welke aanscherpingen op het coalitieakkoord zij in een bijlage opgenomen wilde zien. Zij voelt daar echter niets voor: ,,Want dat zou betekenen dat het coalitieakkoord leidend is, dat er niets uit wordt gehaald en dat het slechts op punten kan worden aangescherpt.’’
Zij vindt onder andere dat er een referendum moet komen over het Dijkkwartier. ,,Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was er een opkomst van 44 procent. Dat betekent dat geen van de partijen die dat coalitieakkoord hebben opgesteld voldoende mandaat heeft om zo’n besluit namens onze inwoners te nemen. Akkoord gaan met het Dijkkwartier betekent bovendien dat we akkoord gaan met alle vijf fasen, van de veerhaven tot aan het Dorus Rijkershofje. Dat is niet de democratie die wij voorstaan.’’
Behoorlijk Bestuur heeft ook moeite met De Kleine Werf, het plan voor een luxe hotel met diverse faciliteiten op Willemsoord. ,,Er is geen noodzaak voor een nieuw hotel, want er zijn genoeg bedden beschikbaar. Als de coalitiepartijen vinden dat er voldoende steun voor is, kunnen zij dat plan uit het coalitieakkoord halen. Dan zien we wel of er in de gemeenteraad genoeg steun voor is.’’
 
Kunstwerken
Ook het voornemen van het college om kunstwerken van R.W. van de Wint neer te zetten in het nieuwbouwproject bij NS-station Den Heldere Zuid steekt BB: ,,De kunstwerken gaan ongeveer 1 miljoen euro kosten. Door die kosten gaat de prijs van de woningen omhoog. Als stadsbestuur sla je dan de plank volledig mis. Je hoort je in te zetten voor de inwoners en hun kinderen, niet voor mensen van buiten die duurdere huizen kunnen betalen.’’
Carlo Assorgia: ,,We hebben een goed gesprek gehad. Het klopt dat we te ver uit elkaar liggen.’’
May be an image of 1 person, blonde hair and smiling
 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER