2024 mei 25 Motie, Ericaschool, oude school 1, alle punten van onze motie worden uitgevoerd

Motie, Ericaschool, oude school 1, alle punten van onze motie worden uitgevoerd

Motie, Ericaschool, oude school 1, alle punten van onze motie worden uitgevoerd

Afgelopen dinsdagavond diende wij hierover een motie in. Deze motie was een week daarvoor verspreid. Dinsdagochtend hield het college hun wekelijks overleg en bracht naar buiten dat alle punten van onze motie worden uitgevoerd 👍

Liana Snel van RegioNoordkop schreef hierover

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder gaat de oude School 1 (ook wel bekend als Ericaschool) aan de Langevliet in Julianadorp aanwijzen als gemeentelijk monument, zodra de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit (GAO) daar goedkeuring voor heeft gegeven. Daarmee geven burgemeester en wethouders gehoor aan de oproep van Belangenvereniging Julianadorp.

De Belangenvereniging Julianadorp (BVJ) maakt zich al lange tijd zorgen over het voorbestaan van de Ericaschool en heeft daarom de werkgroep ‘Cultureel Erfgoed’ in het leven geroepen. Deze werkgroep heeft het college verzocht de voormalige school aan de Langevliet 58/60 aan te wijzen als gemeentelijk monument. De fractie van Behoorlijk Bestuur steunt de BVJ en diende dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in om een reactie van het college af te dwingen.

Wethouder Camara vertelde in gesprek te zijn met de Belangenvereniging Julianadorp en dat actie ook al is ondernomen. “Wij ondersteunen en erkennen de oproep van de BVJ. Deze school is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Julianadorp, het pand staat er sinds 1871. Wij willen dit beschermen als cultureel erfgoed.” Het college is echter nog in afwachting van het advies van de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit, liet Camara weten.

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER