2020 september 29 De Helderse Vallei krijgt voor tien jaar, niet twintig, het alleenrecht voor een wildopvang in Den Helder Op het terrein van de Helderse Vallie komt een nieuw gebouw voor de opvang van vogels en andere dieren.

De Helderse Vallei krijgt voor tien jaar, niet twintig, het alleenrecht voor een wildopvang in Den Helder Op het terrein van de Helderse Vallie komt een nieuw gebouw voor de opvang van vogels en andere dieren.

De Helderse Vallei krijgt voor tien jaar, niet twintig, het alleenrecht voor een wildopvang in Den Helder Op het terrein van de Helderse Vallie komt een nieuw gebouw voor de opvang van vogels en andere dieren.

DEN HELDER
De verordening die het alleenrecht voor wildopvang in Den Helder regelt, blijft tien jaar geldig. Een raadsmeerderheid is het niet met Behoorlijk Bestuur eens dat de termijn naar twintig jaar moet.
📍Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag zegt dat de gemeenteraad veel geld investeert in de bouw van een nieuw onderkomen voor de wildopvang op het terrein van de Helderse Vallei. Het gebouw wordt in veertig jaar afgeschreven, de installaties in het pand in twintig jaar.
📍Hamerslag vindt het raar dat de gemeenteraad dan akkoord gaat met een verordening die het alleenrecht voor niet meer dan tien jaar regelt. Als het alleenrecht na die tien jaar naar een andere partij gaat, wordt de investering er niet helemaal uit gehaald, aldus Hamerslag. Alleen PVV, Senioren Actief, D66 en Gemeentebelangen zijn het met haar eens.
Gesleuteld
GroenLinks had graag gezien dat niet aan de bepalingen in de verordening wordt gesleuteld voordat met de gemeenteraad is overlegd. Ook dat amendement heeft het niet gehaald. Volgens wethouder Remco Duynker is de zogenoemde hardheidsclausule bedoeld om in geval van calamiteiten snel te kunnen ingrijpen. PVV, Senioren Actief, GB, D66 en Behoorlijk Bestuur stemden met GL mee. De rest van de gemeenteraad, een meerderheid, stemde tegen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten en natuur, de tekst '55% 18:39 /'NoordhollandsDagblad Premium De Helderse Vallei krijgt voor tien jaar, niet twintig, het alleenrecht voor een wildopvang in Den Helder Op het terrein van de Helderse Vallie komt een nieuw gebouw voor de opvang van vogels en andere dieren. © Peter van Aalst Delano Weltevreden Vandaag om 16:35'

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791
Na inspreken of Whats-appen wordt u z.s.m teruggebeld
Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER