2020 december 03 Ombudspolitiek,… Doe wat je zegt en zeg wat je doet!

Ombudspolitiek,… Doe wat je zegt en zeg wat je doet!

Ombudspolitiek,… Doe wat je zegt en zeg wat je doet!

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp staat voor het omvormen van de lokale democratie zoals wij dit decennialang kennen. Op dit moment gaat het in onze ogen te veel om coalitieafspraken en onderlinge belangen. De macht van het getal, dus meerderheid vs minderheid. Iedere burger en dus ook de politieke partij waar zij op gestemd hebben dient volgens ons gehoord te worden en mee te doen.

In plaats dat coalitieafspraken leidend zijn zou de inwoners van de gemeente centraal moeten staan. Dichter op de inwoners en in samenwerking met de inwoners. Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp staat voor een dienstbare gemeente en heeft daarnaast service hoog in het vaandel staan.

Ombudspolitiek

Algemeen en maatschappelijk belang in plaats van partij-politieke belang.
Ombudspolitiek houdt in dat er bottom-up politiek bedreven wordt: politiek waarbij de belangen van de bevolking leidend zijn. Van buiten naar binnen ipv binnen naar buiten, nog meer gaan halen ipv brengen. In onze ogen heeft dit te vaak als gevolg dat nieuw beleid zonder inspraak (draagvlak) door wordt gedrukt. Het draait bij Ombudspolitiek om oplossingsgericht denken en handelen, waarin de volksvertegenwoordigende rol centraal staat. 

Ombudspolitiek overstijgt het bekende links of rechts denken en is wars van de hokjes en etiketten zoals bij traditionele partijen het geval is. 

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp wil graag de vastgelopen lokale democratie omvormen. Dat willen ze doen we door gebruik te maken van de kennis/inzichten/ideeën  en kunde van onze inwoners, door deze inwoners op tal van onderwerpen mee laten beslissen. Politici die er voor de mensen zijn in plaats van andersom, ons meldpunt is een goed voorbeeld van hoe wij daar invulling aan geven.

Onze raadsleden en steunfractie staan als het ware met hun voeten in de klei en midden in onze samenleving, want alleen dan voel en ervaar je wat er onder de inwoners leeft. 
Een discussie gaan we niet uit de weg, zelfs wanneer je het met elkaar op het eerste gezicht oneens denkt te zijn. De ervaring leert namelijk dat we het in de basis vaak eens zijn. Er is meer dat ons verbindt dan verdeelt en zonder wrijving is er geen glans.

Wij staan dan ook voor  o.a:

  1. Een dienstbare gemeente
  2. Een organisatie die service en mens gericht is
  3. Gebruik makend van volksraadpleging (referendum) en inwonersinspraak
  4. Niet de partij, maar algemeen en maatschappelijk belang staat voorop.
  5. Financiële verantwoord en gezonde gemeente
  6. Een politiek bestuur die oplossingsgericht  is, op basis van discussie/debat en gezond verstand
  7. Burgerspreekuren
  8. Doe wat je zegt en zeg wat je doet!

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel: 06 82468791 of 0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER