2022 januari 26 Op 1 mei loopt de exploitatievergunning van coffeeshop Tsjakka in Den Helder af. Hoe nu verder?

Op 1 mei loopt de exploitatievergunning van coffeeshop Tsjakka in Den Helder af. Hoe nu verder?

Op 1 mei loopt de exploitatievergunning van coffeeshop Tsjakka in Den Helder af. Hoe nu verder?

🙄Met verbazing lazen wij in de krant dat 10 januari jl de gemeente een exploitatie vergunning heeft afgegeven voor Coffeeshop Tsjakka, gevestigd op adres Koningstraat 44.
🙄Verbazing vooral omdat nav een motie van Behoorlijk Bestuur op september 2014, er een leefbaarheidsonderzoek werd gedaan en de bevindingen hier uit was duidelijk…. Geen coffeeshops meer in de Koningstraat.
💙❤️Wij hebben hier dan ook vragen overgesteld en houden uiteraard dit proces nauwlettend in de gaten.
 
Het NHD schreef het volgende⤵️
Op 1 mei loopt de exploitatievergunning van coffeeshop Tsjakka in Den Helder af. Hoe nu verder? ’We zoeken samen naar een nieuwe plek, maar dat heeft nog geen resultaat opgeleverd’
Coffeeshop Tsjakka aan de Koningstraat. Op 1 mei verloopt de vergunning, een nieuwe wordt niet verstrekt.
© Foto RedMouse
 
Hans Brandsma
DEN HELDER
Coffeeshop Tsjakka heeft zijn langste tijd gehad aan de Koningstraat in Den Helder. Wethouder Michiel Wouters bevestigde maandagavond dat er per 1 mei geen nieuwe exploitatievergunning wordt afgegeven.
Wouters benoemde dat tijdens de vragen die Behoorlijk Bestuur stelde tijdens de raadsvergadering.BB sprak hun verbazing uit over een vergunning die aan de coffeeshop zou zijn verleend. ,,Die verbazing was er niet alleen bij ons, maar ook bij omwonenden in het centrum. Het dossier over de coffeeshops loopt al en er zijn al verschillende raadsbesluiten genomen.’’
BB stipte onder meer een motie van haar huidige partij aan die in september 2014 was aangenomen. Daarin werd gevraagd om een leefbaarheidsonderzoek. ,,De overlast en leefbaarheid moest worden aangepakt en in 2017 werd aan Tsjakka een laatste vergunning afgegeven, ook in verband met nieuwe woonbestemming op die plek.’’
Twee andere coffeeshops hebben volgens Dijk in samenspraak met de gemeente een nieuwe locatie elders in Den Helder gevonden. ,,Maar het is bij ons niet bekend dat de eigenaar van Tsjakka naar een andere plek gaat of dat er ook maar enig overleg is geweest met de gemeente.’’
Aanpassing.
 
Wouters erkende dat hij een deel van de zorgen van Behoorlijk Bestuur deelde, maar bestreed dat er een nieuwe vergunning was afgegeven. ,,Er is een aanpassing geweest omdat er in Tsjakka een nieuwe leidinggevende was aangesteld, maar de huidige exploitatievergunning loopt op 1 mei van dit jaar af.’’
Tsjakka en de gemeente zoeken nog steeds naar een nieuwe plek voor de coffeeshop.
 
Voor zover bekend is er nog geen zicht op een nieuwe plek voor de coffeeshop. Wouters: ,,We zijn nog in gesprek en zoeken samen naar een nieuwe plek, maar dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Voor 1 mei zal er overeenstemming moeten zijn, want dan loopt de huidige vergunning af en die wordt niet opnieuw afgegeven.’’

Door de geplande woningbouw aan de Koningstraat was het volgens het college onwenselijk om de coffeeshops in stand te houden. Voor de nieuwe locaties zijn wel voorwaarden opgesteld. Binnen een straal van 350 meter van de locatie mogen geen scholen of jeugdvoorzieningen staan. Ook moet er voldoende sociale controle zijn en mag de coffeeshop niet in een woongebied liggen.

Ook is het uitgesloten dat de coffeeshops weer in de buurt van cafés komen. Daarom is Willemsoord uitgesloten als nieuwe vestigingsplek. Eerder verhuisde coffeeshop Aktama al naar de Industrieweg. Coffeeshop Tops wil in 2023 de deuren openen aan het Koningsplein. Het wachten is nu op Tsjakka.
 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 


Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER