2022 februari 23 Kandidatenlijst tbv de gemeenteraadsverkiezingen 2022/2026

Kandidatenlijst tbv de gemeenteraadsverkiezingen 2022/2026

Met trots presenteren wij onze kandatenlijst, welke er één is met een brede vertegenwoordiging uit de samenleving.
Mensen waar wij vertrouwen in hebben, met veel vertrouwde gezichten en bekende namen die hun sporen in de samenleving dik verdiend hebben.
Download ons verkiezingsprogramma met de naam DOEN wat NODIG is in onderstaande link
Doen wat NODIG is

  1. Sylvia Hamerslag  
  2. Leo van Esdonk 
  3. Mirjam Dijk 
  4. Michel Pastoor 
  5. Marcel Karhof 
  6. Sjoerd  Oudijk 
  7. Ron van Wamel 
  8. Adriana Hogendoorn 
  9. Netty Kolsteeg  
  10. Gerrit Kooij 
  11. Corien Buurmeester 
  12. Teczan Aksoy 
  13. Mike Hamerslag 
  14. Liesbeth Tot 
  15. Richard Posthumus 
  16. Rob van Wolferen 
  17. Niels De Haan 
  18. Ed Schotman 
  19. Frank Does 
  20. Peter Jonas 
  21. Peter Hemelrijk
  22. Wilbert v d Berg 
  23. John Snip 
  24. Mart Coers 
  25. Milou Beets 
  26. Jacques  Bierens 
  27. Carla Brian  
  28. Amber Heres
  29. Marcel Duyzer 
  30. Ingrid Deutekom 
  31. Jos Kuijpers 
  32. Ruud van Gimst
  33. Klaas Selie 
  34. Rob Koster
  35. Paul Koopman 
  36. Sievert Ahlers 
  37. Guus Dekker 
  38. Wijnholt Bos 
  39. Lex Duijvelshoff  
  40. Dirk Reitsma 
  41. Daan Groot 
  42. Loes Vermeer
  43. Bernard Fritzsche 

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp staat voor het omvormen van de lokale democratie zoals wij dit decennialang kennen.

Op dit moment gaat het in onze ogen te veel om coalitieafspraken en onderlinge belangen. De macht van het getal, dus meerderheid vs minderheid. Iedere burger en dus ook de politieke partij waar zij op gestemd hebben dient volgens ons gehoord te worden en mee te doen.

In plaats dat coalitieafspraken leidend zijn zouden inwoners van de gemeente centraal moeten staan. Dichter op de inwoners en in samenwerking met de inwoners. Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp staat voor een dienstbare gemeente en heeft daarnaast service hoog in het vaandel staan.

Er is een hoop veranderd sinds Sylvia Hamerslag bij ons aan het roer staat.
De partij is gegroeid en is daarmee een partij waar velen gehoord geworden.

Meer dan ooit staan wij met onze voeten midden in de samenleving en zijn wij gegroeid van oppositie partij naar een partij die klaar is om te gaan besturen. Wij zijn een partij die de broodnodige verandering inzet en politiek ziet, als vertaler van wat de inwoners wensen en nodig hebben.

Wij staan voor een dienstbare overheid als uitvoerder, ten gunste van diezelfde inwoners en ondernemers ipv een selecte groep.

Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp is trots op Sylvia, zij zette deze verandering in. Als geen ander zet zij zich vanuit een groepsproces in voor onze mooie gemeente en haar inwoners.
Hieronder vindt u haar motivatie.

Ik sta samen met mijn partij voor een behoorlijk bestuur wat uitgaat van dienstbaarheid, het dragen van verantwoordelijkheid, maar ook rechtvaardig is.

Het democratische en grondwettelijk besef van voorgaande besturen/colleges in onze gemeente is in de afgelopen jaren te veel weggezakt. Een democratie houdt feitelijk in dat de burger de baas is, echter bestaat deze in onze gemeente vooral op papier en niet in de praktijk. Onze huidig gemeentelijke ‘democratie’ is er één waar ambtenaren, verbonden partijen, bouwpartners, lobbyclubs en coalities het voor het zeggen hebben. Waarmee de burger steeds verder op afstand werd gezet.

De macht van het getal (de meerderheid) gaat momenteel boven het hoor, wederhoor en inspraak van de burger, afspraken worden binnen een coalitieakkoord voor 4 jaar bindend verklaard. Dit maakt dat we in een democratische crisis zitten waarin fouten niet worden erkend en dus ook niet worden bijgestuurd.

Hier zijn het plan stadhuis Willemsoord, problemen in de WMO en Wijkgericht Werken, rechtszaken van burgers, het niet nakomen van gemaakte afspraken met bewonersgroepen goede voorbeelden van.

Een gezond debat is er niet en de minderheid (oppositie) die niet in de coalitie zit wordt weg gezet als negatief en dom. In mijn ogen is een kritische oppositie juist nodig om het debat en dus de democratie gezond te houden.

Het zijn immers de dwarsliggers die het spoor recht houden.
Kritische burgers zijn daarbij maar lastig en worden momenteel op kosten gejaagd om de zoveelste rechtszaak tegen de gemeente aan te spannen. Het vertrouwen in het lokale bestuur en politiek is met 11% nog nooit zo laag geweest.

Hoe dan wel?
Door te werken aan een bestuurscultuur die uitgaat van openheid, vertrouwen en dienstbaarheid waarin iedereen mee doet. Met oog voor het algemeen belang, rechtvaardigheid en inspraak.

Een behoorlijk en dus beter bestuur, met een bestuurscultuur die de democratie recht doet. Die verandering komt niet vanzelf, deze vraagt een inspanning van de gemeenteraad, het dagelijks bestuur en van ambtenaren, die zich dienstbaar opstelt richting samenleving. Ik spreek mij uit om u als inwoner weer aan het woord te laten. U bent de baas, u bepaalt.

           Doen wat nodig is

 

 

 

 

Behoorlijk Bestuur heeft de ambitie om de grootste partij in de gemeenteraad te worden.

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons

 Voor meer NIEUWS klik HIER

Wie zijn wij? klik HIER