2022 juni 21 Een zachte winter, maar toch meer strooien

Een zachte winter, maar toch meer strooien

Een zachte winter, maar toch meer strooien

Een zachte winter, maar toch meer strooien? 
Sjoerd Oudijk van Behoorlijk Bestuur stelde hier vragen over. 
 
Regionoordkop schreef hierover het volgende ⤵️
 
Den Helder – Hoe kan het dat de HVC in Den Helder de afgelopen, juist bijzonder zachte winter, twee keer zoveel moest uitrukken voor gladheidsbestrijding dan vooraf begroot? In plaats van de verwachte 15 keer gingen de strooiwagens van het bedrijf 30 keer de weg op. Totale extra kosten: €89.000,-. Behoorlijk Bestuur vroeg de wethouder maandagavond om opheldering.
“Hoewel we vanaf morgen juist de zomer ingaan wil ik graag terug naar afgelopen winter”, zei raadslid Sjoerd Oudijk. “Een van de zachtste winters van de afgelopen jaren, maar de strooiwagens moesten 30 keer uitrijden. Elke keer dat de wagen eropuit gaat kost het ons bijna €6.000,-.” De fractie van Behoorlijk Bestuur vroeg zich af hoe dit mogelijk is, maar gaf ook aan problemen te hebben met de positie van HVC in het geheel: “De HVC heeft het alleenrecht op gladheidsbestrijding, daar vinden wij iets van. Het moet niet zo zijn dat de HVC onbeperkt €6.000,- kan blijven factureren”, besloot Oudijk.
 
Andere methodiek
Wethouder Michiel Wouters gaf aan dat er is overgegaan op een andere manier van strooien, namelijk preventief in plaats van reactief: “Er wordt vooraf gestrooid, op het moment dat het dreigt te gaan vriezen.” Daarom is het ook mogelijk om een ander strooisel dat minder belastend voor het milieu is te gebruiken. De pekel is daarbij 

Wouters was het met Oudijk eens dat het niet wenselijk is dat er achteraf wordt gevraagd om een nabetaling: “We gaan er goed naar kijken en zullen dat indien nodig aanpassen in de volgende begroting.”

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER