2022 juli 26 BB over aso-wijk ’Mensen die anderen terroriseren worden beloond met een woning in het mooiste deel van Den Helder’

BB over aso-wijk ’Mensen die anderen terroriseren worden beloond met een woning in het mooiste deel van Den Helder’

BB over aso-wijk ’Mensen die anderen terroriseren worden beloond met een woning in het mooiste deel van Den Helder’

25 juli ’22 stond er een artikel in de krant, waarin de coalitie bij monde van PvdA ons informeerde dat er een Dirkszdorp (als Aso-wijk met containerwoningen) gecreëerd zal worden midden in de stelling op Fort Dirkzs Admiraal.

Bedoeld om langdurige overlastgevers te huisvesten. 

Behoorlijk Bestuur betreurt het dat de omwonenden en de gemeenteraad niet zijn betrokken bij deze besluitvorming.

Wij hopen dat de huidige coalitie niet de fouten maakt van de vorige, door bv niet samen te werken met de oppositie en door inwoners te passeren.

In het NHD staat nu als reactie op deze plannen, een artikel waarin onze fractievoorzitter uitlegt waarom deze locatie niet de juiste is⤵️

Behoorlijk Bestuur maakt gehakt van plan voor asowijk. ’Mensen die anderen terroriseren worden beloond met een woning in het mooiste deel van Den Helder’

Delano Weltevreden
DEN HELDER
Het plan van de nieuwe coalitie voor asowoningen in het gebied Dirksz Admiraal is slecht gevallen bij oppositiepartij Behoorlijk Bestuur. „Er is al een locatie aangewezen zonder dat de gemeenteraad de gelegenheid heeft gehad om over dit plan te praten. Daar sta ik van te kijken.”
Mensen die overlast veroorzaken en daardoor niet in een normale buurt kunnen wonen, hebben een plek nodig, zegt de nieuwe coalitie. In het gebied Fort Dirksz Admiraal moeten woningen komen voor deze groep.

Zij is niet tegen een plek voor notoire veroorzakers van overlast, benadrukt Hamerslag. „Containerwoningen kunnen een oplossing zijn. Ik ken een aantal gezinnen die anderen in hun buurt terroriseren en wegpesten. Als je zulke mensen uit een buurt kunt halen, geeft dat meteen lucht. Een woningcorporatie moet een dossier opbouwen voordat een rechter toestemming geeft om zo’n gezin uit de woning te zetten. Dat is een langdurig traject. Maar mensen zijn meldingsmoe. Als zij iets melden, willen ze dat het probleem opgelost wordt.”

Sessie
Hamerslag snapt niet waarom de acht coalitiepartijen Fort Dirksz Admiraal hebben uitgekozen. „Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad een sessie gehad over de omgevingsvisie die eind dit jaar vastgesteld moet worden. Daarin moet staan wat we willen met Den Helder en Julianadorp, maar ook wat we niet willen.’’

,,De meeste leden van de oude gemeenteraad waren het erover eens dat we de stelling van Den Helder moeten herstellen. De Nieuweweg doorkruist de stelling nu. Dan heb ik het over het stuk vanaf Tuindorp naar het viaduct. Dat deel van de weg zouden we er dus uit moeten halen, zodat de fortificaties met elkaar verbonden kunnen worden. In die sessies hing ook de sfeer dat we niet in of tegen de groene long aan willen bouwen. Als je nu dit soort woningen daar plaatst, druist dat in tegen het voornemen voor die omgevingsvisie.”

Zij vindt ook dat met het plan een verkeerd signaal wordt afgegeven. „Deze mensen hebben anderen jarenlang geterroriseerd. Dan moet je ze niet belonen door ze een huisje te geven in het mooiste stukje van Den Helder. Dan denken zij: als je maar lang genoeg anderen terroriseert, krijg je een mooi huisje in de groene long.”

 

Behoorlijk Bestuur is met 7 gekozen zetels de grootste partij in de gemeenteraad van den Helder

Ons meldpunt klachten lokale overheid is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  uwmeldpunt@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

 

Ons meldpunt WMO Klachten is te bereiken via
(mailen heeft de voorkeur):
Email:  wmoklachten@gmail.com  
Mobiel:  0630525721

Of vul onderstaand contactformulier in

Contact ons, uw mening telt!

Na invullen op bevestigen klikken

Naam *

Email *

Onderwerp (optie)

Bericht aan ons


 Voor meer NIEUWS klik HIER


Wie zijn wij? klik HIER